Legfontosabb tudnivalók

Igen rugalmas és felhasználásra kész csemperagasztó enyhe rezgésnek kitett felületekhez is.

CM 77 "Ultraflex"

Igen rugalmas és felhasználásra kész csemperagasztó enyhe rezgésnek kitett felületekhez is.

Tulajdonságok

  • Hosszan tartó, erős tapadás minden problémás felületen
  • Tartósan rugalmas kötés – felveszi a terheléseket
  • Vízhatlan - Beltéri és kültéri használatra
  • Vegyi hatásnak ellenáll, hangtompító hatás is
  • Beállítható kötési idő

Leírás

Beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas és még a legnehezebb felületeken is megbízható, erős kötést alakít ki, mint amilyen a fém, fa, üveg, műgyanta és festék – rendszerint alapozó nélkül.

Lépésről lépésre

Az alapfelület előkészítése

A CM 77 minden tiszta, szilárd, teherhordó, egyenletes, száraz és nedves felületen megtapad, ha azon nincs olyan anyag, amely csökkenthetné a tapadást. Egyenetlen felületeket és a mélyedéseket előzetesen ki kell egyenlíteni (lásd a Ceresit padlóburkoló és belső burkolati anyagait). A nem kellően teherbíró rétegeket el kell előtte távolítani. Gipsz/anhidrit vagy festék rétegeket (nem porló, jól tapadó) mechanikailag durvítani majd pormentesíteni kell.
A CM 77 különösebb előkezelés nélkül is jól tapad fémen, fán, betonon, vakolaton, cement simítórétegen, celluloidon, régi csempén, műkövön és fűtött felületen is!
A friss cement kiegyenlítő rétegen (beépítés után 3 - 5 nappal) CL 71 vagy CK 740 használatával kell alapozni.
Kérjük tanulmányozza a műszaki adatlapot!

Nem kell bekeverni – használatkész

Alkalmazás

A ragasztót megfelelő rovátkolt kőműveskanállal kell felhordani az adott csempe méretétől függően. Beltéri használatkor a habarcsnak a csempe legalább 65%-át kell befednie (érintkezési felület). Kültéren legalább 90 %-os fedettség szükséges (kombinált lerakási módszerre van szükség, vagyis a csempe hátoldalán is legyen egy vékony habarcsréteg).

Száradás és tisztítás

A CM 77 szilán alapú ragasztó és ezért a levegő nedvességével érintkezve szilárdul meg. A keményedési folyamat gyorsításához a tapadási réteget vízzel vékonyan be kell permetezni.
Figyelem! A szerszámokat és a csempe felületét nem lehet vízzel lemosni – a szerszámokat és felületeket előzetesen száraz ruhával töröljük át. A ragasztó maradékát frissen alkohollal, olajjal vagy festékhígítóval, megszáradás után csak mechanikailag lehet eltávolítani.

Termékek