A Henkelről

Henkel

A Henkel az egész világon három üzleti területen működik vezető márkák és technológiák segítségével: Mosó és háztartási tisztítószerek, Kozmetikumok és személyi higiénia valamint Ragasztástechnológiák.

A céget 1876-ban a németországi Maastricht Aachenben alapította Fritz Henkel és ma a Henkel az egész világon vezető szerepet tölt be mind a fogyasztói, mind pedig az ipari piacon olyan márkák révén, mint a Persil, a Schwarzkopf, a Loctite vagy a Pritt. Székhelye a németországi Düsseldorfban található és megközelítőleg 47 000 alkalmazottja a világ 120 országában, 17 termelő üzemben és 10 nagy kutatási és fejlesztési létesítményben dolgozik.
A németországi Düsseldorfban található üzemből 1923 júniusában szállították le az első adag ragasztóanyagot. Ez a mérföldkő egy olyan üzleti vállalkozás születését jelzi, amely területen a Henkel ma a világon az első, a ragasztástecnikában.
A Ragasztástechnológia üzletág szerves részét képezik az építőipari anyagok. Legfontosabb kategóriáik: csemperagasztók, vízszigetelő anyagok, hőszigetelő anyagok és különleges termékek illetve rendszer megoldások széles választékát kínálják az iparág és a szakemberek igényeinek kielégítésére.
Az ágazat folyamatosan növekszik és ezért vásárolta meg a Henkel 1986-ban a Ceresitet, a piacvezető hőszigetelő és vízszigetelő márkát. Ennek eredményeként portfólióját az épületekben alkalmazott vegyipari termékekkel is sikerült bővítenie, megerősítette piaci helyzetét Kelet-Európában és folyamatosan terjeszkedik Ázsiában, a Közel-Keleten és Latin-Amerikában.
Kiterjedt tapasztalataink, szerteágazó ismereteink, technológiáink és újszerű termékeink segítségével ügyfeleink is sikeresebbek lehetnek, miközben megóvják a bolygó erőforrásait.