CL 50 Kétkomponensű kenhető szigetelőfólia

Jellemzők és előnyök

Alternatív megoldás vízszigeteléshez

Tulajdonságok

  • Vízhatlan
  • Rugalmas, gyorsan szilárduló
  • Országos műszaki tanúsítvány A0, B nedvességi osztályokra
  • Repedések kitöltésére
  • Beltéri és kültéri használatra
  • 2 komponensű termék

Leírás

Fürdőszobák, uszodák, teraszok, erkélyek, stb. csempeburkolatai alatt vízhatlan lezáráshoz használható alternatív termék más rugalmas vízhatlan szigetelő termékekkel együtt (például CL 152, CL 51, CL 71 és CL 72).

CL 50 ÁR

A CL 50 áráról kereskedő partnereink üzleteiben tájékozódhat.

CL 50 termékünket online is megvásárolhatja. Kérjük, tekintse meg webáruházzal rendelkező kereskedő partnereink listáját!

Lépésről lépésre

Elkészítés és bekeverés

Ellenőrizzük, hogy az aljzat eléggé száraz, szilárd, teherbíró, mérettartó és tiszta-e, nincsenek-e rajta olyan anyagok, amelyek elválást okozhatnának (pl. elválasztó szerek, szabadon mozgó részecskék, por, sóvirágok, piszok, stb.). Szükség esetén CT 17, CT 19 vagy CN 94 termékkel lehet lealapozni. Nézzen utána a műszaki adatlapon! A CL 50 Super Express két komponensből áll. Előbb öntsük a pépes folyadékot egy vödörbe, majd adjuk hozzá a port és addig keverjük lassú fordulatszámon amíg a keverék teljesen csomómentessé nem válik. Hagyjuk pihenni öt percig majd keverjük össze megint hogy kenhető konzisztenciájú legyen. Ecsettel kenhető állaga akkor lesz, ha megközelítőleg 2 % vizet adunk hozzá (0,2 liter 10 kg-hoz).

Alkalmazás – első réteg

Kenjük fel a CL 50 terméket egy lapos ecsettel vagy kenőcs ecsettel egyenletesen az egész felületen. Vízhatlan védőréteg kialakításához két rétegben kell alkalmazni úgy, hogy egy-egy réteg teljes vastagsága száraz állapotban legalább 2,0 mm legyen (ellenőrizzük a helyi előírások szerinti minimum vastagságot). A tágulási és széli hézagokat CL 152 vagy CL 82 szigetelő szalaggal kell lezárni, fali csatlakozásokhoz és padlóösszefolyókhoz a Ceresit fali és padló szigetelő karimáit használjuk.

Alkalmazás – második réteg

Megközelítőleg fél óra elteltével ami a színváltozáson is észlelhető, ecsettel vagy kanállal a második réteg CL 50 is felhordható. A második réteg felvitelét követő mintegy másfél óra múlva a felület már készen áll egy tanúsított ragasztó habarcs, pl. CM 29 vagy CM 17 felvételére.