Padlófűtéshez való rendszerek

A padlófűtés rendszerek napjainkban sokkal népszerűbbek mint valaha, mégpedig jó okkal: a padlófűtés energiatakarékos megoldás, és egyúttal kényelmes, meleg otthonos érzést nyújt. Csempe vagy természetes kő burkolattal kombinálva a kerámia jó hővezetése miatt akár 30% energia is megtakarítható ezzel a módszerrel. Természetesen a Ceresit megfelelő, a különféle padlófűtéses rendszerekhez alkalmazható és azokkal teljesen összeillő burkolási rendszereket kínál.

1. lépés

A felület előkészítése

Felszínfűtés beépítésekor bizonyos szabványokat és irányelveket be kell tartani minden lépésben, mind a hőtervezőnek, az aljzatbeton kivitelezőjének, valamint a burkolónak is. A burkolónak ráadásul meg kell tudnia ítélni, hogy az előtte dolgozó szakemberek jó munkát végeztek-e (fűtési próba jegyzőkönyvének ellenőrzése) és meg kell győződnie, hogy az aljzatbeton elég száraz-e (CM módszer).

2. lépés

Burkolás

A hőközlési igénybevétel miatt itt az aljzat többet mozog, mint egy sima aljzatbeton. Ezért lényeges, hogy rugalmas csemperagasztót használjunk rugalmas fugázó anyaggal. A Ceresit kiváló minőségű csemperagasztót és fugázót tud biztosítani, amelyekben különleges polimerek vannak – kifejezetten padlófűtésre ajánljuk.