Fürdőszobák és konyhák

Nehéz ma már egy fürdőszobát, zuhanyozót, mosókonyhát vagy konyhát csodálatosan szép csempék és kitűnő felszíni technológia nélkül elképzelni. A kerámiacsempéket gyakran használják a nagy nedvesség tartalomnak, vegyszereknek vagy kopásnak kitett helyiségekben és területeken. A csempézett padlónál és falnál elvárás a hosszan tartó szépség és használhatóság. Ezért a vízmentes szigetelés, a peremek lehatárolása, a megfelelő fugázó és ragasztó anyag kiválasztása kiemelt fontosságú.

1. lépés

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Az aljzat ellenőrzése és előkészítése létfontosságú, hogy elkerüljük a panaszokat és az eredmény tartós legyen. Lényegében a következő követelményeknek kell megfelelnie: legyen kellően teherbíró, száraz, egyenes, pormentes, zsírmentes. A követendő lépések részletes leírását (nedvességtartalom mérés, az aljzat állagának ellenőrzése, alapozó mázolás) az „Előkészítés” részben találja meg

2. lépés

VÍZSZIGETELÉS

Helytelen lenne azt gondolni, hogy egy teljesen kicsempézett fal vagy padló vízálló. A hézagok mentén a nedvesség és a víz leszivárog az alaprétegbe és tartós károkat okozhat. Vannak olyan helyek, amelyeket a víz közvetlenül ér; zuhanyozók fala, padlózata és a környékük valamint a fürdőkádak, mosdók környéke is ilyen. Ezeket a csempék alá helyezett különleges szigetelő réteggel kell megvédeni. Először is megfelelően szigetelni kell a felületet, majd rögzíteni a csempéket – ez az alapelv vonatkozik a nedvességnek kitett felületekre. A Ceresit burkolat alatti rendszere hatékony, könnyen és gyorsan alkalmazható.

3. lépés

BURKOLÁS ÉS FUGÁZÁS

A megfelelő ragasztó megválasztása az alsó rétegtől függ (pl. padlófűtés) és – nagyrészt – az alkalmazott csempe fajtájától: kerámia, porcelán, természetes kő vagy üvegmozaik. A Ceresit minden fajtához tudja biztosítani a megfelelő ragasztót valamint választékos színekben a fugázó anyagot is, hogy megadja az utolsó simításokat a modern fürdőnek vagy konyhának.