Legfontosabb tudnivalók

Aktív szilikonos technológiával készült vízálló, rugalmas hézagkiöntő anyag legfeljebb 8 mm széles hézagok kitöltésére. Porcelán csempékhez ideális.

CE 40 "Aquastatic" vízlepergető, flexibilis fugázó

Silica Active technológiával készült vízálló, rugalmas hézagkitöltő anyag legfeljebb 8 mm széles hézagok kitöltésére. Porcelán csempékhez is ideális.

Tulajdonságok

  • Tartós Silica Active technológia: gyors tisztíthatóság, megnövelt mechanikai védelem
  • Teljesen stabil és egyöntetű színek
  • Fokozottan karcolás és repedésálló
  • Porcelán csempéknél ideális tisztítási idő
  • „Aquastatic" hatás és „Hármas védelem" - víz, penész és piszok ellen
  • Porcelán csempére, kerámiára, üvegre, természetes kőre és márványra
  • Beltéri és kültéri használatra, erkélyekre és belső udvarokra
  • Padlófűtés esetén is használható
  • A négy elemből álló színek a Ceresit CE40 Aquastatic fugázó anyaggal lehetővé teszik a szoba kívánt atmoszférájának megtervezését –32 élénk színnel, amit a természet elemei inspiráltak

Leírás

Ideális választás porcelán csempe fugzására, de más típusú kerámiára, üvegre, természetes kőre és elszíneződésre nem érzékeny márványra is használható. A karcolásokra, repedésekre nem érzékeny, ezért igen tartós, a TripleProtection készítménnyel kombinálva pedig hathatós védelmet nyújt gombák és penész ellen. A vízlepergető hatásnak köszönhetően a vízcseppek nem szivárognak be a fuga rései közé, ezért vizes helyiségekben, fürdőszobában, zuhanyozóban, konyhában is alkalmas. A CE40 rugalmas fuga anyag, ezért alakváltozásnak kitett, problémás felületeken is megfelel: erkélyen/belső udvarokon, fűtött padlón, farost lemezen, stb.

Lépésről lépésre

Elkészítés és bekeverés

A csemperagasztónak már megkeményedettnek és száraznak kell lennie, a hézagokban pedig ne legyen ragasztó maradvány és piszok.
A kívánt mennyiségű CE 40 anyagot öntsük ki egy vödör tiszta vízbe a csomagon jelzett bekeverési arány figyelembe vételével. Elektromos keverőgéppel keverjük el amíg csomómentes homogén anyagot nem kapunk. Három percig pihentessük, aztán keverjük el megint.

Alkalmazás

Kenjük ki a fal és a padló fugáit egy fugázó szerszámmal úgy, hogy a hézagok teljesen ki legyenek töltve, a lapok sarkaira merőleges mozdulatokkal.

Tisztítás

Miután a fuga kezd megkötni (ujj próba), a felületet töröljük át egy nedves szivaccsal és kevés vízzel. A második alkalommal pedig tiszta vízzel, átlós mozdulatokkal.

Kivitelezési videó

Termékek