CM 16 Flexibilis burkolatragasztó gres lapokhoz

Jellemzők és előnyök

Flexibilis burkolatragasztó gres lapokhoz
Rugalmas, vékony ágyazású ragasztó habarcs kritikus felületek csempézésére és járólapozására

Tulajdonságok

  • könnyen alkalmazható erkélyek, belső udvarok és állandóan nedves helyiségek (otthon + nyilvános helyen) beltéri, kültéri burkolására
  • könnyen deformálódó, problémás felületekhez (különösen csempék egymáson, OSB lapok)
  • padlófűtés esetén is alkalmazható
  • agyag, porcelán, természetes kő burkolati lapokhoz és szigetelő táblákhoz ajánlott
  • nagyméretű (80 x 80 cm) gres lap ragasztására is alkalmas
  • rugalmas, fagyálló
  • kültérben és hőterhelt felületeken is alkalmazható

Leírás

A CM 16 rugalmas tapadási felületet biztosít a kritikus felszíneken és kiegyenlíti a nyomó igénybevételeket – ezért különösen alkalmas fűtött padlófelületek, erkélyek, belső udvarok és homlokzatok burkolására, különösen előregyártott friss beton elemeken amelyek nem idősebbek három hónaposnál.

CM 16 ÁR

A CM 16 áráról kereskedő partnereink üzleteiben tájékozódhat.

CM 16 termékünket online is megvásárolhatja. Kérjük, tekintse meg webáruházzal rendelkező kereskedő partnereink listáját!

Felhasználói vélemények

Munkáim során sokszor nyúlok a CM 16-hoz. Gyakorlatilag mindig ezt használom. Univerzális, szinte mindenre jó, csak a lapméretekre kell odafigyelni a ragasztás során. Ha minden kötél szakad, a CM 17-et választom, az mindent visz!

Antal

A CM 16 számomra alaptermék, a legjobb választás a mai építőipari elvárások tekintetében. Biztos választás kül -és beltérben egyaránt.

László

Lépésről lépésre

Az alapfelület előkészítése

A CM 16 minden tiszta, szilárd, teherhordó, egyenletes, száraz és nedves felületen megtapad, ha azon nincs olyan anyag, amely csökkenthetné a tapadást. Egyenetlen felületeket és a mélyedéseket előzetesen ki kell egyenlíteni (lásd a Ceresit padlóburkoló és belső burkolati anyagait). A nem kellően teherbíró rétegeket el kell előtte távolítani. Gipsz/anhidrit vagy festék rétegeket (nem porló, jól tapadó) mechanikailag durvítani majd pormentesíteni kell.

A CM 16 csemperagasztó alkalmazása előtt ellenőrizzük az aljzat maradék nedvességét! Nedvszívó alapfelületeket Ceresit alapozóval kell előkészíteni. Kérjük tanulmányozza a műszaki adatlapot!

Keverés

A csomag tartalmát kimért mennyiségű tiszta, hideg vízbe kell önteni és lassan forgó fúrókeverővel mindaddig elkeverni, amíg csomómentes egyenletes massza nem alakul ki. Ezt követően öt percet várjunk (pihentetés) majd megint keverjük össze a habarcsot. Szükség esetén óvatosan adjunk hozzá vizet, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük.

Alkalmazás

A ragasztót megfelelő rovátkolt kőműveskanállal kell felhordani az adott csempe méretétől függően. Beltéri használatkor a habarcsnak a csempe legalább 65%-át kell befednie (érintkezési felület). Kültéren legalább 90 %-os fedettség szükséges (kombinált lerakási módszerre van szükség, vagyis a csempe hátoldalán is legyen egy vékony habarcsréteg). A friss habarcs felesleget vízzel, a már rászáradt habarcsot mechanikusan lehet eltávolítani.

A CM 16 csak száraz körülmények és +5 °C valamint +30 °C hőmérséklet között használható.