CR 166 Rugalmas, kétkomponensű vízzáró habarcs

Jellemzők és előnyök

Rugalmas, kétkomponensű, vízzáró cementhabarcs.

Tulajdonságok

  • könnyen és gyorsan alkalmazható
  • megnövelt UV állóság
  • magas repedésáthidaló képesség (max. 0,75 mm-ig)
  • alacsony porképződés
  • sarokerősítő szalaggal kombinálható
  • ecsettel, hengerrel, glettvassal, szórással egyaránt felhordható
  • megvédi a vasbeton és egyéb szerkezeteket

Leírás

Rugalmas, kétkomponensű, repedésáthidaló, nem zsugorodó, fagyálló, vízálló cementhabarcs, mely alkalmas épületek és különféle szerkezeti elemek, víztartályok, úszómedencék, mélyépítési létesítmények ásványi felületeinek szigetelésére.

CR 166 ÁR

A CR 166 áráról kereskedő partnereink üzleteiben tájékozódhat.

CR 166 termékünket online is megvásárolhatja. Kérjük, tekintse meg webáruházzal rendelkező kereskedő partnereink listáját!

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

A Ceresit CR 166 vízzáró cementhabarcs jól tapad csaknem valamennyi tiszta, nedvszívó felülthez. A felületnek teherbírónak, szilárdnak, száraznak- valamint tapadást gátló anyagoktól (zsír, por, cementtej, habarcs maradvány stb.) és sókivirágzástól mentesnek kell lennie. A beton felületét célszerû nagynyomású vízzel vagy homokfúvással megtisztítani a szigetelőanyag felhordása előtt. Az esetlegesen meglévő repedéseket ki kell szélesíteni (pl. sarokcsiszoló alkalmazása), majd cementhabarccsal vagy injektáló gyantával kitölteni. A sarkokat – legalább 4 cm sugarú – ívet képezve kell kialakítani. Amennyiben erre nincs lehetőség (pl. terasz lábazat stb.), alkalmazni kell a CL 52 sarokerősítő szalagot és a CL 56/57 rugalmas sarokszigetelő elemeket. Szükség esetén a téglafal fugáit újra kell tömíteni. Amennyiben a falazat nagyon egyenetlen, kiegyenlítő vakolat alkalmazása szükséges. A szigetelő anyag felhordása előtt a felületeket alaposan be kell nedvesíteni és a mattnedves felületre kell a Ceresit CR 166 vízzáró habarcsot felhordani.

Felhordás

Öntse bele a szintetikus műgyanta diszperziót („B” komponens) egy keverőedénybe, folyamatosan adagolja hozzá az „A” porkomponenst és lassú fordulatszámú kézi keverőgéppel keverje csomómentesre. Kb. 5 perc pihentetés és rövid, ismételt átkeverést követően a habarcs felhordható. A bekevert anyagot 1 órán belül fel kell használni. Az első réteg felhordását ecsettel vagy kefével javasoljuk a jobb tapadás érdekében. Ebben az esetben a bekevert cementhabarcshoz egy kevés vizet kell adagolni (kb. 2 liter/32 kg) a megfelelő konzisztencia kialakítása érdekében. Mivel az egy rétegben felhordható vastagság max. 1 mm lehet, a vízzáró cementhabarcsot két vagy több rétegben kell felhordani a felületre, a Műszaki Adatlapban leírt felhasználási céloknak megfelelően. Az egyes rétegek közötti száradási idő kb. 3 óra, a klimatikus viszonyok függvényében. A szigetelt felületet óvni kell a túl gyors száradástól és a korai nedvesedés káros következményeitől. Szükség esetén a frissen szigetelt felületet takarjuk le. A szigetelt felület 3 nap múlva járható illetve mechanikailag terhelhető (hidegburkolattal ellátható). Átfesthető 5 nap elteltével. A szerszámról a friss habarcs vízzel lemosható, a megkötött anyag csak mechanikai úton távolítható el.