CL 69 Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez

Jellemzők és előnyök

Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez

Tulajdonságok

  • vízzáró, párazáró
  • repedéstáthidaló
  • bel- és kültéri használatra
  • falra és padlóra egyaránt
  • szigetelő- és elválasztó réteg

Leírás

Vízzáró, párazáró és repedéstáthidaló szigetelést tesz lehetővé a kerámiaburkolatok alatt nedves helyiségekben, medencékben, erkélyeken és teraszokon. Fontos, hogy kültéri alkalmazás esetén a CL 69 csak padozaton használható. Alkalmazható betonon, esztrichen, fűtött padlószerkezeten, meglévő kerámia burkolaton, gipszkartonon és vakolt felületeken. A szigetelőlemezre történő burkolhatóság ideje függ az alapfelülettől és a környeztei viszonyoktól, általában 24-48 órára.

CL 69 ÁR

A CL 69 áráról kereskedő partnereink üzleteiben tájékozódhat.

CL 69 termékünket online is megvásárolhatja. Kérjük, tekintse meg webáruházzal rendelkező kereskedő partnereink listáját!

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

Az aljzatnak szilárdnak, száraznak, tisztának, valamint tapadást gátló anyagoktól (zsír, por cementtej, habarcs maradvány stb.) mentesnek kell lennie. Az esetleges festékmaradványokat is el kell távolítani.

A kisebb, elszigetelt repedések nem okoznak gondot az aljzaton mindaddig, amíg a repedések szélei szintben vannak és az esztrich nem érzékeny a felfelé vagy lefelé történő elhajlásra.A nagyon egyenetlen padlófelületeken használjon Ceresit aljzatkiegyenlítőt (Padlopon CN 68, Padlopon  Expressz CN 72, Padlopon Expressz Universal CN 72).

Falfelületen az 5 mm-nél kisebb egyenetlenségek Ceresit burkolatragasztóval kijavíthatók. Használjon vízzel 1:1 arányban hígított Ceresit Padlopon® Tunoprén alapozót gipszesztrich – az adalékszemcsékig történő csiszolás és porelszívás után (visszamaradt nedvességtartalom ≤ 0,5 CM%) – és gipsz tartalmú aljzatkiegyenlített felületen. Cementesztrich esetén a visszamaradt nedvességtartalom max. 4 CM% lehet.

Alkalmazás

A CL 69 fektetése előtt egy olló segítségével vágja méretre a szigetelő- és feszültségmentesítő lemezt. Ezután a Ceresit flexibilis burkolatragasztót (CM 16, CM 17, CM 25, CM 92) vagy a Ceresit folyékonyágyas burkolatragasztót (csak padozaton: CM 12, CM 29) fogazott glettvas (4 mm-es) segítségével hordja fel az alapfelületre, majd a méretre vágott szigetelőlemezt helyezze bele a friss ragasztóágyba, annak nyitott idején belül. A légbuborékok elkerülése végett „0”-ás glettvassal simítsa át vagy gumi hengerrel hengerezze át a felületet.

A szigetelőlemezek ragasztása során min. 5 cm-es átlapolással dolgozzunk. Az átlapolt részeken – a vízzáróság érdekében – használjon Ceresit FT 101 rugalmas tömítőt vagy Ceresit CL 50, CL 51 kenhető vízszigetelést.  

Mielőtt alkalmazná a CL 69 szigetelőlemezt, biztosítania kell a padló- és falcsatlakozások, sarkok, lefolyók, csőáttörések vízszigetelését. Ehhez használja a Ceresit CL 152 hajlaterősítő szalagot, illetve az ebből készített elemeket vagy előre gyártott szigetelő elemeket. Fontos, hogy ezeknél a csatlakozási részeknél is alkalmazza a min. 5 cm-es átfedést.

A szigetelőlemezre történő burkolhatóság ideje függ az alapfelülettől, a környezeti viszonyoktól és az alkalmazott burkolatragasztótól is, általában 24-48 óra.