CL 51 Kenhető szigetelőfólia

Jellemzők és előnyök

Rugalmas egy komponensű szigetelő bevonat csempék és járólapok alá háztartásokban.

Tulajdonságok

  • Az építés felügyeleti hatóság által használatra engedélyezett, A1
  • Vízhatlan
  • Gyorsan száradó
  • Repedések áthidalása
  • Beltéri használatra
  • Falon és padlón való használatra

Leírás

A CL 51 egykomponensű szigetelő bevonat beltéri vizes helyiségek kerámia burkolata alatti hézagmentes és folyamatos szigetelésre alkalmas (például otthoni fürdőszobák vagy vécék, konyhák). Szigetelő réteggel épített padlókon a CL 51 rögtön a teherhordó simító rétegre is felkenhető. Padlófűtés esetén is alkalmazható.

CL 51 ÁR

A CL 51 áráról kereskedő partnereink üzleteiben tájékozódhat.

CL 51 termékünket online is megvásárolhatja. Kérjük, tekintse meg webáruházzal rendelkező kereskedő partnereink listáját!

Lépésről lépésre

Előkészítés

Ellenőrizzük, hogy az aljzat eléggé száraz, szilárd, teherbíró, mérettartó és tiszta-e, nincsenek-e rajta olyan anyagok, amelyek elválást okozhatnának (pl. elválasztó szerek, szabadon mozgó részecskék, por, sóvirágok, piszok, stb.). Szükség esetén CT 17, CT 19 vagy CN 94 termékkel lehet lealapozni. Nézzen utána a műszaki adatlapon!

Alkalmazás – első réteg

A CL 51 terméket hígítás nélkül festőhengerrel, lapos ecsettel vagy habarcsterítővel hordjuk fel. Vízhatlan védőréteg kialakításához két rétegben kell alkalmazni úgy, hogy egy-egy réteg teljes vastagsága száraz állapotban legalább 0,5 mm legyen (ellenőrizzük a helyi előírások szerinti minimum vastagságot). A tágulási és széli hézagokat CL 152 vagy CL 82 szigetelő szalaggal kell lezárni, fali csatlakozásokhoz és padlóösszefolyókhoz a Ceresit fali és padló szigetelő karimáit használjuk. A szigetelő szalagot vagy karimát az első rétegre kell helyezni és a második szigetelő réteggel kell beépíteni

Alkalmazás – második réteg

Megközelítőleg két óra elteltével a második réteg CL 51 is felhordható. A második réteg felvitelét követő mintegy négy óra múlva a felület már készen áll egy tanúsított ragasztó habarcs, pl. CM 29 vagy CM 17 felvételére.