CE 89 UltraEpoxy Premium epoxi fugázó 1-15 mm

Jellemzők és előnyök

Kétkomponensű, vegyszerálló epoxi fugázó- és ragasztóanyag

Tulajdonságok

  • számos, egyedi színben (magas fokú színstabilitás)
  • vízzáró
  • megnövekedett UV- és időjárásállóság
  • QUARTZ POWER-rel megerősítve segíti a színező pigmentek beágyazódását
  • extra könnyű bedolgozhatóság és tisztítás
  • kiváló mechanikai- és vegyszerállóság
  • nem zsugorodik, nem repedezik
  • lecsúszásmentes csempék falra ragasztásakor
  • hézagszélesség: 1-15 mm-ig
  • kül- és beltéri használatra egyaránt

Leírás

Kerámia-, kőporcelán-, természetes kő- (pl. márvány) és hasított kőburkolat, saválló tégla, klinker, valamint műgyanta lapok (pl. Agglo-márvány) és faforgács lap nagyszilárdságú és vegyszerálló ragasztásához és fugázásához ajánlott – kül- és beltérben, szívó és nem nedvszívó felületen egyaránt.

 

Különösen alkalmas: állandó nedvességnek (homokos, sós, vizes) és vegyszereknek kitett helyiségekben (mosoda, autómosó, akkumulátor töltőhelyiség, gyógyfürdő, szauna, üzemi konyha, sörfőzde, siló, istálló, tejüzem, uszoda és úszómedence, laboratóriumok) a különböző burkolatok ragasztásához és fugázásához. Alkalmas úszómedencék burkolására és fugázására kenhető szigeteléssel ellátott felületeken is (pl. CL 50).

 

Továbbá, alkalmazható élelmiszerrel érintkező felületek burkolására és fugázására (pl. húsipari-, tejipari munkalapok, haltenyésztő medencék, éttermi-, cukrászati konyhai asztalok) a D.M 21.03.1973 szerint.

Lépésről lépésre

Az alapfelület előkészítése

A CE 89 minden tiszta, szilárd, teherhordó, egyenletes, száraz és nedves felületen megtapad, ha azon nincs olyan anyag, amely csökkenthetné a tapadást. Egyenetlen felületeket és a mélyedéseket előzetesen ki kell egyenlíteni (lásd a Ceresit padlóburkoló és belső burkolati anyagait). A hézagkitöltő fuga anyag használatához a habarcsnak kellően keménynek kell lennie. Ha fémmel állandó kötést akarunk kialakítani, az alapul szolgáló fém felület legyen fényesen fémes vagy legyen bevonva epoxi alapú rozsdagátlóval. Kérjük tanulmányozza a műszaki adatlapot!

Különleges bekeverés

A CE 89 egy reakcióképes habarcs, amely egy folyékony és egy paszta komponensből áll. A folyadékot (keményítőszer) adjuk hozzá a pasztához (gyanta) és elektromos fúróra szerelt keverővel lassan keverjük mindaddig, amíg egyenletes, csomómentes masszát nem kapunk.

Alkalmazás – Csempék és járólapok rögzítése

A CE 89-es anyagot megfelelő rovátkolt kőműveskanállal kell felhordani az adott csempe méretétől függően. Felhasználhatósági ideje megegyezik a módosíthatósági idővel és megközelítőleg 90 perc. Ha nagy igénybevételnek kitett helyen csempézünk (például terápiás fürdőkben), a Műszaki adatlap szerint kell megvédeni a felületeket.

Alkalmazás - Fugázás

A fugázás előtt a ragasztónak már kellőképpen meg kell kötnie. A CE 89-et epoxigyanta fugázó kanállal vigyük fel a tiszta és száraz hézagokba és győződjünk meg róla, hogy a hézagokat teljesen kitöltötte. Ezután a felesleges anyagot a kanál segítségével egy keresztirányú mozdulattal távolítsuk el a csempe felületéről.

Tisztítás

Tisztítás előtt várjunk amíg a gyantás fugaanyag el nem kezd megkötni. Használjunk finom fugázó szivacsot és kevés vizet a visszamaradó anyagnak a csempe felületéről történő eltávolításához. Körkörös mozdulatokkal vigyük emulzióba az anyagot, majd a keletkező zagyot távolítsuk el. Ezután a maradékot tiszta, finom fugázó szivaccsal és nagyon kevés vízzel mossuk le. A végső tisztítás könnyebben megy, ha CE 51 EpoxyClean terméket adunk a mosóvízhez.