CE 89 UltraEpoxy Premium epoxi fugázó 1-15 mm

Jellemzők és előnyök

Kétkomponensű, vegyszerálló epoxi fugázó- és ragasztóanyag

Tulajdonságok

 • számos, egyedi színben (magas fokú színstabilitás)
 • vízzáró
 • megnövekedett UV- és időjárásállóság
 • QUARTZ POWER-rel megerősítve segíti a színező pigmentek beágyazódását
 • extra könnyű bedolgozhatóság és tisztítás
 • kiváló mechanikai- és vegyszerállóság
 • nem zsugorodik, nem repedezik
 • lecsúszásmentes csempék falra ragasztásakor
 • hézagszélesség: 1-15 mm-ig
 • kül- és beltéri használatra egyaránt

Leírás

Kerámia-, kőporcelán-, természetes kő- (pl. márvány) és hasított kőburkolat, saválló tégla, klinker, valamint műgyanta lapok (pl. Agglo-márvány) és faforgács lap nagyszilárdságú és vegyszerálló ragasztásához és fugázásához ajánlott – kül- és beltérben, szívó és nem nedvszívó felületen egyaránt.

 

Különösen alkalmas: állandó nedvességnek (homokos, sós, vizes) és vegyszereknek kitett helyiségekben (mosoda, autómosó, akkumulátor töltőhelyiség, gyógyfürdő, szauna, üzemi konyha, sörfőzde, siló, istálló, tejüzem, uszoda és úszómedence, laboratóriumok) a különböző burkolatok ragasztásához és fugázásához. Alkalmas úszómedencék burkolására és fugázására kenhető szigeteléssel ellátott felületeken is (pl. CL 50).

 

Továbbá, alkalmazható élelmiszerrel érintkező felületek burkolására és fugázására (pl. húsipari-, tejipari munkalapok, haltenyésztő medencék, éttermi-, cukrászati konyhai asztalok) a D.M 21.03.1973 szerint.

CE 89 ÁR

A CE 89 áráról kereskedő partnereink üzleteiben tájékozódhat.

CE 89 termékünket online is megvásárolhatja. Kérjük, tekintse meg webáruházzal rendelkező kereskedő partnereink listáját!

CE 89 SZÍNEK

FONTOS: Adjon hozzá pontos mennyiségű vizet a csomagoláson feltüntetett mennyiségben, és mossa le a csempéket a habarcs megszilárdulása után, hogy elkerülje az elszíneződést. Csak azonos gyártási számú termékek alkalmazása garantálja az azonos színárnyalatot. A képernyőn lévő fugázóanyag színe, valamint a vödörön lévő matrica színe a beépítés után eltérhet a tényleges színtől, ezért tájékoztató jelleggel meg kell tekinteni. A fuga végső kiválasztásához javasoljuk a fizikai tónuskártya használatát az értékesítési helyen.

Fugázóanyag-kalkulátor

1 Adja meg a burkolás adatait

cm
cm
mm
mm

2 Burkolandó terület

0 100

AZ ÖN KALKULÁCIÓJA:

 • Terület

   

SZÜKSÉGE VAN A KÖVETKEZŐKRE:

  Lépésről lépésre

  Az alapfelület előkészítése

  A CE 89 minden tiszta, szilárd, teherhordó, egyenletes, száraz és nedves felületen megtapad, ha azon nincs olyan anyag, amely csökkenthetné a tapadást. Egyenetlen felületeket és a mélyedéseket előzetesen ki kell egyenlíteni (lásd a Ceresit padlóburkoló és belső burkolati anyagait). A hézagkitöltő fuga anyag használatához a habarcsnak kellően keménynek kell lennie. Ha fémmel állandó kötést akarunk kialakítani, az alapul szolgáló fém felület legyen fényesen fémes vagy legyen bevonva epoxi alapú rozsdagátlóval. Kérjük tanulmányozza a műszaki adatlapot!

  Különleges bekeverés

  A CE 89 egy reakcióképes habarcs, amely egy folyékony és egy paszta komponensből áll. A folyadékot (keményítőszer) adjuk hozzá a pasztához (gyanta) és elektromos fúróra szerelt keverővel lassan keverjük mindaddig, amíg egyenletes, csomómentes masszát nem kapunk.

  Alkalmazás – Csempék és járólapok rögzítése

  A CE 89-es anyagot megfelelő rovátkolt kőműveskanállal kell felhordani az adott csempe méretétől függően. Felhasználhatósági ideje megegyezik a módosíthatósági idővel és megközelítőleg 90 perc. Ha nagy igénybevételnek kitett helyen csempézünk (például terápiás fürdőkben), a Műszaki adatlap szerint kell megvédeni a felületeket.

  Alkalmazás - Fugázás

  A fugázás előtt a ragasztónak már kellőképpen meg kell kötnie. A CE 89-et epoxigyanta fugázó kanállal vigyük fel a tiszta és száraz hézagokba és győződjünk meg róla, hogy a hézagokat teljesen kitöltötte. Ezután a felesleges anyagot a kanál segítségével egy keresztirányú mozdulattal távolítsuk el a csempe felületéről.

  Tisztítás

  Tisztítás előtt várjunk amíg a gyantás fugaanyag el nem kezd megkötni. Használjunk finom fugázó szivacsot és kevés vizet a visszamaradó anyagnak a csempe felületéről történő eltávolításához. Körkörös mozdulatokkal vigyük emulzióba az anyagot, majd a keletkező zagyot távolítsuk el. Ezután a maradékot tiszta, finom fugázó szivaccsal és nagyon kevés vízzel mossuk le. A végső tisztítás könnyebben megy, ha CE 51 EpoxyClean terméket adunk a mosóvízhez.