CM 29 Multi X-press Gyorskötésű, flexibilis burkolatragasztó

Jellemzők és előnyök

Gyorsan kötő csemperagasztó vékony, közepes és vastag ágyazású alkalmazásokhoz. Bedolgozhatósági és módosíthatósági ideje hosszú

Tulajdonságok

  • Mindössze két-három óra után lépésálló és fugázható
  • Hosszú nyitási idő
  • Különösen középületek és kereskedelmi épületek nagyméretű csempéinek és járólapjainak lerakására
  • Gyorsan szárad és köt, nem zsugorodik
  • Erkélyek, teraszok és fűtött padlók burkolásához

Leírás

A CM 29 Multi Xpress a vékony, közepes és vastag ágyazású (20mm) módszer használatával kiválóan alkalmas kerámia csempék és lapok nagy igénybevételű és szinte üregmentes lerakására kültéren és beltéren egyaránt.

 

A CM 29 Multi Xpress gyorsan köt. Használható nagyméretű csempék ás lapok felragasztására valamint nem áttetsző természetes kőlapok elszíneződés mentes lerakására is.

CM 29 ÁR

A CM 29 áráról kereskedő partnereink üzleteiben tájékozódhat.

CM 29 termékünket online is megvásárolhatja. Kérjük, tekintse meg webáruházzal rendelkező kereskedő partnereink listáját!

Lépésről lépésre

Az alapfelület előkészítése

A CM 29 minden tiszta, szilárd, teherhordó, egyenletes, száraz és nedves felületen megtapad, ha azon nincs olyan anyag, amely csökkenthetné a tapadást. Egyenetlen felületeket és a mélyedéseket előzetesen ki kell egyenlíteni (lásd a Ceresit padlóburkoló és belső burkolati anyagait). A nem kellően teherbíró rétegeket el kell előtte távolítani. Gipsz/anhidrit vagy festék rétegeket (nem porló, jól tapadó) mechanikailag durvítani majd pormentesíteni kell.

A CM 29 csemperagasztó alkalmazása előtt ellenőrizzük az aljzat maradék nedvességét! Nedvszívó alapfelületeket Ceresit alapozóval kell előkészíteni. Kérjük tanulmányozza a műszaki adatlapot!

Keverés

A csomag tartalmát kimért mennyiségű tiszta, hideg vízbe kell önteni és lassan forgó fúrókeverővel mindaddig elkeverni, amíg csomómentes egyenletes massza nem alakul ki. Ezt követően öt percet várjunk (pihentetés) majd megint keverjük össze a habarcsot. Szükség esetén óvatosan adjunk hozzá vizet, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük.

Alkalmazás

A ragasztót megfelelő rovátkolt kőműveskanállal kell felhordani az adott csempe méretétől függően. Beltéri használatkor a habarcsnak a csempe legalább 65%-át kell befednie (érintkezési felület). Kültéren legalább 90 %-os fedettség szükséges (kombinált lerakási módszerre van szükség, vagyis a csempe hátoldalán is legyen egy vékony habarcsréteg). A CM 25 gyorsan köt – tartsuk szem előtt, hogy gyorsan bőrösödik a felülete és a normál csemperagasztóhoz képest rövidebb a felhasználhatósági ideje.

A friss habarcs felesleget vízzel, a már rászáradt habarcsot mechanikusan lehet eltávolítani.

A CM 29 csak száraz körülmények és +5 °C - +30 °C hőmérséklet között használható.