IN 126 PROJEKT MAGAS SZILÁRDSÁGÚ, FEHÉR, BELTÉRI GLETTANYAG

Jellemzők és előnyök

Gipszes beltéri glettanyag, falfelületek és mennyezetek egyenetlenségeinek kitöltésére 2 és 10 mm közötti vastagságban

Tulajdonságok

  • felhordható vastagság max. 10 mm egy rétegben
  • magas szilárdság rövid időn belül
  • kiváló tapadás
  • magas minőségű, matt fehér végeredmény
  • vastag rétegben sem reped meg
  • kézi és gépi felhordásra egyaránt alkalmas

 

Leírás

Alkalmas különböző vakolt és beton falak felületi egyenletlenségeinek kitöltéséhez beltérben, száraz környezetben. Egy rétegben max. 10 mm vastagságban felhordható. Kézi és gépi felhordásra is egyaránt alkalmas. Bármilyen falfestékkel átfesthető, tökéletesen sima és fehér felületet eredményez, repedésmentesen köt. Emellett alkalmas gipszkarton és különböző díszítő elemek ragasztására is.

Lépésről lépésre

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A Ceresit IN 126 Project használható száraz, szilárd, tiszta, valamint tapadást gátló anyagoktól (zsírok, olajok, bitumen származékok stb.) mentes felületeken. Felhordható betonra, hagyományos cement vagy mész-cement alapú vakolatokra, diszperziós festékkel festett felületekre és gipszkartonra.

A nem kellően szilárd rétegeket el kell távolítani. A ragasztó és mészfesték maradványokat teljesen el kell távolítani és a felületet maradéktalanul meg kell tisztítani.

Olajos festékkel ellátott felületeket csiszolópapír segítségével érdesíteni, majd portalanítani kell.

Nedvszívó felületeket a Ceresit Padlopon® Diszperziós alapozóval szükséges előkezelni.

FELHORDÁS

A Ceresit IN 126 Project elkészítéséhez adagoljuk a poranyagot az előre kimért, hideg vízhez, majd elektromos keverőgép segítségével keverjük mindaddig, amíg homogén, csomómentes végeredményt kapunk. A glettanyagot az első keverést követően 3-5 perc elteltével újra fel kell keverni. Géppel történő felhordás esetén az anyag sűrűségét be kell állítani a használt gép paramétereinek megfelelően. Ne használjunk rozsdás, szennyezett eszközöket a keverés és a felhordás során!

 

Kézi felhordás:

A megfelelő előkészületeket követően, a Ceresit IN 126 Project glettanyagot rozsdamentes glettvas segítségével egyenletes rétegben kell felhordani a felületre. A végső felület kialakítását a teljes kötés előtt végezhetjük csiszolópapír vagy glettvas segítségével. A teljes száradás után a felület szintén csiszolható. A tökéletesen sima és hófehér felület kialakítása érdekében a Ceresit CT 127 finom, beltéri glettanyag felhordását is javasoljuk, mint fedőréteg.

 

Gépi felhordás:

Az előkészített glettanyag felhordható glettszóró gép segítségével, mely lehet Graco TMAX 506 típusú, 6 mm-es fúvókával, Wagner PC 830 típusú, 6 mm-es fúvókával vagy ezekkel megegyező készülék és a felület simítható manuálisan rozsdamentes glettvas segítségével. A glettanyag felhordható több rétegben (még a rétegek teljes száradása előtt), a teljes rétegvastagság maximálisan 10 mm lehet. A gépi felhordás ajánlott cement vagy mész-cement alapú vakolatokkal ellátott felületeken. A tökéletesen fehér és makulátlan végső felülethez ajánljuk a Ceresit CT 127 finom, beltéri glettanyag felhordását, mint fedőréteg.

Amennyiben a Ceresit IN 126 Project glettanyagot gipszkarton lapok vagy dekorelemek ragasztására használjuk, az előkészített mennyiséget a lap szélére szaggatott vonalban kell felhordani. Az elemeket a megfelelő pozícióba kell helyezni, majd erősen a felületre nyomni és a felesleges anyagot el kell távolítani. A glettanyaggal szennyezett felületeket és eszközöket vízzel meg kell tisztítani, a már megkötött anyag csak mechanikus úton távolítható el. A glettanyagot a bekeverést követően 40-60 percen belül fel kell használni.