CT 126 Gipszes beltéri glettanyag (2-10 mm)

Jellemzők és előnyök

Gipszes beltéri glettanyag, sima felület kialakítására festés és tapétázás előtt

Tulajdonságok

  • Anyagszükséglet: kb. 1,2 kg/m2
  • Csomagolás: 5 és 20 kg papírzsákban
  • Vastag és vékony rétegben is alkalmazható
  • Kiváló réskitöltő képesség
  • Repedésmentesen köt
  • Kiváló tapadás és mérettartósság
  • Könnyen simítható
  • Felhordható 2 - 10 mm vastagságban

Leírás

Alkalmazható beltérben, száraz, nedvszívó fal- és mennyezeti felületek (pl. beton, gázbeton, építőlapok) simítására és glettelésére. Kiváló réskitöltő képességgel rendelkezik. A kész felület sima, csiszolható, festhető és tapétázható. Gipszkarton lapok rögzítésénél is alkalmazható.

CT 126 ÁR

A CT 126 áráról kereskedő partnereink üzleteiben tájékozódhat.

CT 126 termékünket online is megvásárolhatja. Kérjük, tekintse meg webáruházzal rendelkező kereskedő partnereink listáját!

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

A fogadó felület legyen tömör és megfelelő szilárdságú. A Ceresit CT 126 glettanyag felhordása előtt a puha, laza részeket, a port és a tapadást gátló anyagokat el kell róla távolítani. A megfelelő szívóképesség és a jobb tapadás elérése érdekében a felületet le kell alapozni a vízzel 3 : 1 arányban hígított Ceresit Univerzális, diszperziós alapozóval.

Felhordás

A Ceresit CT 126 elkészítéséhez adagoljunk 20 kg (1 zsák) poranyagot az előre kimért hideg vízhez (7,0 liter) és elektromos kézi keverőgéppel folyamatosan keverjük mindaddig, amíg az így kapott massza homogén és csomómentes nem lesz. Ezt követően, kb. 5 perc pihentetés után a glettanyagot ismételten keverjük át. A kész simító anyagot rozsdamentes, acél glettvas segítségével vigyük fel a felületre. Felhordható 2 – 10 mm vastagságban.

A nagyon sima és fehér felület kialakítása érdekében a Ceresit CT 127 beltéri finom glettanyag felhordását is javasoljuk, mint fedőréteg. Előtte a glettelt felületet alapozzuk le a Ceresit Padlopon Univerzális, diszperziós alapozóval (vízzel 1:3 arányban hígítva).