Különleges formák és aljzatok különleges megoldásai

A burkolás világában szinte minden ízléshez és igényhez meg lehet találni a megfelelő megoldást: a stílusos nagyméretű formatervezett csempéktől, természetes kövektől és márványtól, színes üvegmozaiktól a rendkívül vékony kerámia lapokig. A fontos, hogy az igényeket előre meghatározzuk, a felületet kellően előkészítsük, és a megfelelő ragasztót, fugázó habarcsot, lerakási módszert alkalmazzuk. A Ceresit mindenre kitűnő minőségű terméket tud adni.

NAGYMÉRETŰ CSEMPÉK LERAKÁSA

Egy friss formatervezői divat miatt manapság igen népszerűek a nagyméretű padló- és falburkoló lapok. Ahhoz azonban, hogy a ragasztó egyenletesen és lyukak nélkül töltse ki a csempe alatti felületet (90%-os beágyazás), különleges szaktudásra, technikára (kenő simító módszer) és szabályozható csemperagasztóra van szükség.

TERMÉSZETES KŐ LERAKÁSA

A természetes kövekkel és márvánnyal burkoláshoz különleges, gyorsan kötő (fehér) ragasztóra és fugázó anyagra van szükség. Az érzékeny anyagokat a kivirágzástól és foltosodástól csak a kifejezetten erre a célra készült ragasztók óvják meg.

VÉKONY PORCELÁN CSEMPÉK LERAKÁSA

A vékony porcelán csempéket olyan helyeken találjuk meg, ahol a hagyományos kőlapokkal nem lehet vagy igen nehéz a burkolás (renoválás, stb.). Ilyenkor különleges szaktudás és alkalmazási technika szükséges a felület kiegyenlítéséhez és a csempék rögzítéséhez.

CSEMPE A CSEMPÉRE

Renováláskor a merev aljzat tönkremenetelének elkerülése és idő megtakarítás érdekében gyakran a már meglévő burkolatra rakják az új csempét. Ehhez a fogadó felületet fel kell mérni és megfelelően kezelni kell, valamint alkalmas rugalmas csemperagasztóra van szükség, ha kellő tapadást és tartós eredményt akarunk elérni.