Double Dry
a tartós és
ellenálló
homlokzatért

A TECHNOLÓGIA

A homlokzat különböző környezeti hatásoknak van kitéve egész évben. A kosz, kipufogógázok, ipari és közlekedési szennyeződések, az erős esőzések és a szél mind hatással vannak a homlokzat külső megjelenésére, valamint gyorsíthatják a szennyeződések megtapadását, a nedvesség felhalmozódását, illetve a gombásodás és az algásodás folyamatát.

Ennek következtében a homlokzat külsején maradandó foltok keletkezhetnek, elhanyagoltság érzését keltheti, továbbá az épület is megrongálódhat.

Annak érdekében, hogy a szigetelés hosszútávon is megőrizze hatékonyságát, valamint szép és esztétikus maradjon, ajánlott a homlokzati hőszigetelő rendszer záróelemeként egy olyan fedővakolat alkalmazása, amely többet nyújt annál, mint csak a falak lefedése. 

A Double Dry technológia kettős funkciója:

  1. Extrém vízállóság
  2. Kiváló páraáteresztő képesség a gyorsabb száradás érdekében

A kettős védelmi mechanizmusnak köszönhetően a vakolat felülete nagyon gyorsan kiszárad és ellenáll a nedvesség felhalmozódásának.

Végeredményként a vakolat hosszútávon ellenáll a szennyeződésekkel szemben, valamint minimalizálja a biológiai támadások – gombásodás és algásodás – kialakulásának lehetőségét.

NÉZZE MEG VIDEÓINKAT!

Vízlepergető hatás

A vízcseppek nem hatolnak át a vakolat struktúráján, hanem megtartják a formájukat és leperegnek a homlokzaton.

Legmagasabb vízállóság

A vakolat felszíne és a belső szerkezete is ellenáll a vízfelvételnek, ezáltal nem lesz könnyedén nedves.

Tökéletes páramentesítés

A vakolat sűrű szerkezetének köszönhetően vízálló és páraáteresztő. A heves esőzések után keletkező nedvességet is könnyen kivezeti.

Gyors száradás

A kettős mechanizmusnak köszönhetően a vakolat rendkívül gyorsan szárad és ellenáll a nedvesség felhalmozódásnak.

A Ceresit szilikon homlokzati vakolatok a Double Dry technológián alapulnak:

EGYEDI ÖSSZETÉTEL

Az új Ceresit szilikon vakolat továbbfejlesztett összetevőket tartalmaz: nagy teljesítményű polimer diszperziót, speciális adalékanyagokat, víztaszító szereket és prémium szilikát kötőanyagot.

Ez az egyedi formula egy extrém tartós, rendkívül sima és nagy sűrűségű 3D mikrostruktúrájú szerkezetet hoz létre a kötési folyamat során.

Az eredmény pedig egy víztaszító vakolat, mely antisztatikus, öntisztuló és kiváló ellenállóképességű a környezeti és egyéb hatásokkal szemben.

Ugyanakkor, a szilikon vakolat erős szerkezete megvédi a homlokzatot az időjárás viszontagságaitól, illetve a mechanikai károktól.

Megbízható és tartós!

EXTRÉM ELLENÁLLÁS A SZENNYEZŐDÉSEKKEL SZEMBEN ÉS KIVÁLÓ ÖNTISZTÍTÓ KÉPESSÉG

A Double Dry technológiának köszönhetően alacsonyabb a kosz szemcsék megtapadása a vakolat felszínén, így a homlokzati szennyeződések is könnyedén eltávolíthatóak víz és szél segítségével.

A BIOLÓGIAI TÁMADÁSOK MINIMALIZÁLÁSA

A vízálló, víztaszító vakolatfelszín drámaian csökkenti a vízfelvétel lehetőségét és a kosz megtapadását – ezáltal az algásodást és a gombásodást is.

IDŐJÁRÁSÁLLÓ ÉS JÓ MECHANIKAI ELLENÁLLÓ KÉPESSÉG

A sűrű és erős struktúrának köszönhetően még ellenállóbb a hőmérsékleti változásokkal és a mechanikai behatásokkal szemben. Maga a vakolat is rugalmasabb, ezáltal megelőzhető a mikrorepedések kialakulása.

CERESIT VAKOLATOK DOUBLE DRY TECHNOLÓGIÁVAL

A Ceresit szilikon vakolatok (CT 75, CT 75), melyek erősen öntisztulóak és rendkívül ellenállóak a szennyeződésekkel szemben, valamint a szintén Double Dry technológiával készült, vízlepergető, páraáteresztő („lélegző”) és időjárásálló Ceresit szilikon-szilikát vakolatok (CT 174, CT 175) is mintegy láthatatlan védőburokként óvják a homlokzatot, így az hosszú távon megőrizheti tisztaságát és épségét.

Akár új építkezésről, akár felújításról legyen szó egy családi ház vagy kiterjedt lakóépület esetén, Ön a Ceresit szilikon és szilikon-szilikát homlokzati vakolatok számos előnyét megtapasztalhatja. Így például a meghosszabbított felújítási ciklust, az alacsonyabb karbantartási költségeket, a külső hőszigetelő rendszer mélyebb rétegeinek védettségét – mindezek pozitívan befolyásolhatják az ingatlan piaci értékét is.