Legfontosabb tudnivalók

Vízzáró cementhabarcs,cementkötésû bevonat épületek és szerkezeti elemek vízszigetelésére

CR 65 Vízzáró cementhabarcs

Vízzáró cementhabarcs, cementkötésű bevonat épületek és szerkezeti elemek vízszigetelésére

Tulajdonságok

  • alaktartó
  • vízzáró
  • fagyálló
  • páraáteresztő
  • kenéssel és szórással egyaránt felhordható

 

Leírás

Cementkötésű, nem zsugorodó, vízgőzáteresztő, kenéssel és szórással egyaránt felhordható, fagyálló, páraáteresztő, vízzáró cementiszap, mely alkalmas mélyépítési létesítmények, víztartályok ásványi felületeinek szigetelésére 5 m-es víznyomásig. Anyagszükséglet: az alkalmazástól függően 3-8 kg/m2

Monolit víztartályok, ivóvíztartályok, 5 méternél kisebb mélységű úszómedencék belső szigeteléséhez is használható. Régi épületekben vagy épületelemeken a vízzel nem érintkező oldalon végzett szigetelési munkákhoz is alkalmas.
A CR 65 szilárd, repedésmentes beton, téglafal, vakolat és cementesztrich felületekre vihető fel.

Kiszerelés: 25 kg

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

Az ásványi aljzat legyen sima, szilárd, teherbíró, tiszta, repedésmentes és tapadást gátló anyagoktól mentes. A Ceresit CR 65 jól tapad a szilárd, teherbíró, leválasztó anyagoktól mentes, tiszta ásványi felületekhez. A szigetelendő felületnek repedésmentesnek kell lennie! A sarkokat – legalább 4 cm sugarú – ívet képezve kell kialakítani. Szükség esetén a téglafal fugáit újra kell tömíteni. Amennyiben a falazat nagyon egyenetlen, kiegyenlítő vakolat alkalmazása szükséges. Az érintett felületet a felhordás előtt alaposan be kell nedvesíteni.

Felhordás

Öntse a Ceresit CR 65 vízzáró cementhabarcsot tiszta vízhez, majd addig keverje, amíg teljesen csomómentes nem lesz. Glettvassal történő felhordásnál: 1 térfogatrész vízhez öntsön 3 térfogatrész Ceresit CR 65 cementhabarcsot. Kefével (iszapként) történő felhordás esetén: a keverési arány 1 térfogatrész víz kb. 2,5 térfogatrész Ceresit CR 65 vízzáró habarcs.
Az elkészített keveréket két órán belül fel kell használni. Miután az első réteg megszilárdult (kb. 6 óra), nedvesítse be a felületét és vigye fel a következő réteg vízzáró habarcsot glettvassal vagy rövidszőrű ecsettel (iszapként). Ha a „Műszaki adatokban“ megjelölt felhasználási cél megköveteli egy újabb réteg felhordását, az előzőekhez hasonlóan járjon el. A Ceresit CR 65 vízzáró cementhabarccsal szigetelt felületet óvni kell a túl gyors száradástól, ezért 24 órán keresztül tartsuk nedvesen (pl. permetezés). A szerszámról a friss habarcs vízzel lemosható, a megkötött anyag csak mechanikai úton távolítható el.

Kapcsolódó termékek/ rendszerek