FT 101 Extra rugalmas tömítő, ragasztó

Jellemzők és előnyök

Extra rugalmas tömítő, ragasztó

Tulajdonságok

  • Kiszerelés: 280 ml
  • Szín: szürke és fehér
  • kettő az egyben: tömítőanyag és ragasztó
  • a levegőben lévő nedvesség hatására köt
  • nedves felületen is jól megtapad
  • rugalmas, repedésáthidaló, rezgésálló
  • tömör felületek egymáshoz ragasztására is alkalmas
  • UV- és időjárásálló

Leírás

MS polimer tömítő és ragasztó. Erős a kezdeti tapadása. Rendkívül rugalmas és alapozás nélkül is kiválóan tapad csaknem valamennyi anyaghoz, például fémhez (pl. alumínium, réz), fához, műanyaghoz stb. Alkalmazható természetes kövekhez (pl. márvány), tükör ragasztására, valamint nedves felületen és alacsony hőmérsékleten is (+5 °C felett). Kötés utáni hőállósága -30°C és +80°C között. Nem zsugorodik, oldószer-, izocianát- és szilikon mentes. UV-, öregedés-, ütés- és rezgésálló, nem korrodál. Képes helyettesíteni minden más tömítőt (akril, szilikon, poliuretán). Nem tapad: PE, PP és teflonhoz. Akár 20 mm-es hézagokhoz is.

Lépésről lépésre

1. Lépés: A felület előkészítése

A ragasztandó felületeknek szilárdnak, tisztának, repedéstől- valamint tapadást gátló anyagoktól (olaj, zsír stb.) mentesnek kell lenniük. A fogadó felületen esetlegesen összegyűlt vizet el kell távolítani. A szennyeződést megfelelő tisztítószer (pl. oldószer) segítségével, valamint csiszolással és portalanítással kell eltávolítani. Bevonattal rendelkező felületek esetében a gyengén tapadó részeket el kell távolítani és célszerű próbaragasztást is végezni.

2. Lépés: Felhordás

Vágja le az adagolócsonk végét a menetes rész felett. Tekerje rá az adagolócsőrt, szükség esetén vágja le annak hegyét a megfelelő szögben és helyezze a kartust a kinyomópisztolyba. Tömítés esetén a rés vagy fuga szélessége nem haladhatja meg a 2 cm-t. A tömítés megkezdése előtt célszerű rugalmas, polietilén, fugakitöltő zsinór behelyezése a résbe, a háromoldalú feltapadás megakadályozása érdekében. A kinyomott tömítőanyag – kb. 20 percig – mosószeres vízbe mártott spatulyával vagy ujjal formázható.