Legfontosabb tudnivalók

EgykomponensŰ, ultra hő- és hangszigetelő képességŰ poliuretán hab rések, hézagok kitöltésére, nyílászárók beépítéséhez.

WhiteTEQ Prémium Purhab

Egykomponensű, ultra hő- és hangszigetelő képességű poliuretán hab rések, hézagok kitöltésére, nyílászárók beépítéséhez.

20%-kal jobb hőszigetelés, 50%-kal jobb hangelnyelő-képesség, 25%-os alakváltozási képesség, legalább 2x kisebb tágulási nyomás, a Ceresit TS 61 purhabhoz képest.

4x sűrűbb, extra finom cellaszerkezet a hatékony szigetelőképesség biztosítására, fokozott UV-állóság, „jégfehér” szín.

 

-5 °C feletti alkalmazáshoz.

Kiszerelés: 750 ml

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

• Győződjön meg róla, hogy a felület szilárd, tiszta és tapadást gátló anyagoktól mentes.
• Az ásványi, porózus felületeket (tégla, beton, mészkő) nedvesítse be vízpermettel a fokozott tapadás érdekében.
• Takarja le fóliával a munkaterülethez közel eső területeket.

A flakon előkészítése

• A felhasználási hőmérséklet ezen termék esetében -5°C és +35°C közötti.
• Felhasználás előtt a flakont minimum 12 óráig tárolja szobahőmérsékleten: +5 °C és +30 °C között
• Jól rázza fel a flakont használat előtt 15 - 20 mozdulattal.

WHITETEQ hőmérséklet jelző a flakon elején: ha a jelző kék színűvé válik, a flakon túl hideg a használathoz. Ebben az esetben melegítse fel a flakont egy meleg szobában vagy meleg vízben. A legjobb eredmény elérésének érdekében tartsa a flakont szobahőmérsékleten a használat ideje alatt.

Felhordás

• Használja a habot óvatosan, hogy elkerülje a túlfolyást. Felhasználás közben rendszeresen rázza fel a flakont.
• Távolítsa el az adagoló csonkról a műanyag védőkupakot és tekerje rá a műanyag adagoló csőrt. Munka közben a flakont mindig adagoló csőrrel lefelé fordítva tartsa. A réseket csak félig kell kitölteni, mivel a purhab jelentős mértékben megdagad.
• A tökéletes habszerkezet elérése érdekében az érintkezési felületeket és a kinyomott hab felületét mindig be kell nedvesíteni (vízzel permetezés).
• Ha munka közben 5-10 percnél hosszabb szünetet tart, akkor a kinyomó csövet és a szelepet meg kell tisztítani a Ceresit TS 100 purhab tisztítóval.

Javaslatok

A rések maximális szélességére léteznek korlátok a hőmérséklet és a páratartalom függvényében.
Száraz körülmények között (például télen, központi fűtéses szobákban, stb.) ahhoz hogy a legjobb hab struktúrát és tulajdonságokat érjük el, javasolt a rések kitöltését több rétegben, kisebb hab csíkokokkal (3-4 cm vastagság) végezni és nedvesíteni minden réteg között.
Nagyon száraz körülmények között a hab nagyon törékeny lehet egyből a keményedés után. Ez a törékenység ideiglenes és egy idő után elmúlik, vagy felmelegedés után. Ha egyszer a hab rugalmassá válik, többé nem törik még alacsony hőmérsékleten sem.

Related products / systems