Legfontosabb tudnivalók

P 675 Flextec elasztikus parkettaragasztó

Elsősorban többrétegű készparketta rugalmas ragasztására

Jellemzői

  • Hosszantartó rugalmasság és ragasztási szilárdság
  • Víz és oldószermentes
  • Megvédi az aljzatot a parketta mozgásakor fellépő tépő-nyíró erőtől
  • Kiváló tapadás csaknem minden felülethez
  • A legtöbb esetben nincs szükség a kiegyenlített felület alapozására
  • FLEXTEC® technológiával készült

 

 

Leírás

Szeretné megvédeni parketta burkolatát a hőmérséklet változások miatt kialakuló tágulástól és elmozdulástól az évek során? A megoldás: P675 elasztikus parkettaragasztó. A víz és oldószermentes parkettaragasztó nem engedi elmozdulni a parketta burkolatokat, még szokatlanul nagy burkolt felületek esetén sem.

A Ceresit P 675 egy nagyon alacsony szerves illóanyag kibocsátású (EC1), speciális, víz- és oldószermentes, egykomponensű parkettaragasztó, amely elsősorban többrétegű parketta típusok (lakkozott vagy lakkozatlan) ragasztására alkalmas.

Nem javasolt bütü parkettához, valamint MDF/HDF középrétegű laminált padlóhoz. Szívó- és nem szívó aljzatra egyaránt ragasztható vele parketta. Mivel a ragasztóanyag elasztikus, felveszi a parketta mozgásakor fellépő – és
az aljzatot gyakran károsító – tépő-nyíró feszültséget.

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

Az aljzat legyen tartósan száraz, szilárd, repedéstől valamint tapadást gátló anyagoktól mentes! A felújítási munkák során, a régi burkolat eltávolítását követően visszamaradt ragasztómaradványokat – lehetőleg – el kell róla távolítani. A kő és járólapokat alapozás előtt tisztítsuk meg. Az aljzat egyenetlenségeit – a szívóképesség függvényében – a megfelelő alapozás után Ceresit önterülő aljzatkiegyenlítő segítségével szüntessük meg, minimum 2 mm vastagságban.
A kiegyenlített aljzat burkolhatóságára vonatkozó előírásokat figyelembe kell venni!

Felhordás

Jól keverjük meg a ragasztót, majd B11 vagy B15 típusú fogazott kenőlappal egyenletesen hordjuk fel az aljzatra, de egyszerre csak akkora felületre, amekkora a nyitott időn belül parkettával lefedhető. A parkettát kis csúsztatással helyezzük a ragasztóágyba és toljuk ütközésig. Így biztosítható leginkább a parketta hátoldalának ragasztóval történő érintkezése. A fal mellett megfelelő (min. 10 mm) dilatációs rést kell hagyni. Ügyeljünk rá, hogy a parkettalécek oldalait ne ragasszuk egymáshoz.
A kivitelezés ideje alatt és az azt követő 24 órán belül lehetőleg ne közlekedjünk a leragasztott parkettán.

További információkat a felhordásról a termékismertető adatlapon találhat.