Legfontosabb tudnivalók

P 600 Oldószeres parkettaragasztó

Parketta és bütü-faburkolat ragasztására alkalmas

Jellemzői

  • Gyorsan és jól tapad
  • Nagy kezdeti- és végszilárdság
  • A leragasztott parketta térfogatváltozását rugalmasan követi
  • Alkoholos oldószert tartalmaz
  • Padlófűtés esetén is alkalmazható

 

Leírás

A Ceresit P 600 parkettaragasztóval nedvszívó és nem nedvszívó aljzatra ragasztható mozaik-, csaphornyos-, 10 mm-es lamella- és élre állított lapszerkezetű parketta, valamint többrétegű készparketta (120 cm hosszúságig) és bütü-faburkolat.

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

Az aljzat legyen tiszta, tartósan száraz, repedéstől valamint tapadást gátló anyagoktól mentes, megfelelő húzó- és nyomószilárdságú. Az esetlegesen meglévő ragasztómaradványokat a munka megkezdése előtt – lehetőleg – el kell róla távolítani.
Az aljzat felületén lévő puha fedőréteget (cementtej) vagy a lazán tapadó cementmaradványokat csiszolással kell eltávolítani. Porelszívás után az aljzatot a megfelelő arányban hígított Ceresit R 777 diszperziós- vagy az R 766 multifunkciós alapozóval kezeljük elő a jobb tapadás érdekében. A Ceresit DD+ (DH Maxi) aljzatkiegyenlítő felhordását az alapozó teljes beszívódása után kell megkezdeni (kb. 1 óra). Ne próbálja meg az aljzat egyenetlenségeit a ragasztóval kiegyenlíteni.

Részletesebb információkat találhat a felület előkészítéséről a Termékismertető adatlapban.

Felhordás

A ragasztót B3 vagy B11 típusú fogazott kenőlappal egyenletesen hordjuk fel az aljzatra, de egyszerre csak akkora felületre, amekkora 10 perc alatt parkettával lefedhető. A parkettát kis csúsztatással helyezzük a ragasztóba és toljuk ütközésig. Mozaik parketta esetében a parketta felületének ütögetésével biztosítható a ragasztóba történő beágyazódás. A tökéletes ragasztás eléréséhez a parkettát még a ragasztó bőrösödése előtt rakjuk le.
A fal mellett megfelelő dilatációs rést kell hagyni. A leragasztott parketta legkorábban 48 óra múlva csiszolható, lakkozható. A 10 mm-es lamella parketta estében a 7 napos várakozási idő javasolt.