Legfontosabb tudnivalók

K 1720 Nagyszilárdságú melegburkolati kontaktragasztó

Burkolati profilok kontakt módon történő ragasztására

Jellemzői

  • Kontakt módon ragaszt
  • Toluolmentes, egyéb aromás oldószert sem tartalmaz
  • Gumi és profilragasztásra is alkalmas
  • Nagy ragasztóerő
  • Székgörgő igénybevételnek ellenáll
  • Padlófűtés esetén is alkalmazható

Leírás

Oldószertartalmú, extra erős, polikloroprén alapú kontaktragasztó – PVC-, linóleum-, tűfilc- és sima, csiszolt hátoldalú gumiburkolat, valamint lépcső profil, élvédő, szegőléc és lábazati elem ragasztására – betonra, fára, fémre és az építőiparban jellemzően alkalmazott egyéb felületre. Különösen ajánlott nem szívó- és formázott felületre (pl. lépcsőre).
Fontos: a ragasztót mind a két felületre fel kell hordani!

 

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

A ragasztandó (javítandó) felületeknek szilárdnak, száraznak, por- és zsírmentesnek kell lennie. A jobb tapadás érdekében célszerű azokat érdesíteni (csiszolás). Ha szükséges, az aljzatot a megfelelő Ceresit alapozó és aljzatkiegyenlítő segítségével ki kell egyenlíteni. Előtte a tömör, nem szívó aljzatot (pl. járólap, fémfelület) zsírtalanítsa, majd a tiszta felületet érdesítse.

Felhordás

A ragasztóanyagot sima vagy A4 fogazású kenőlappal illetve rövid szőrű ecsettel vékonyan és egyenletesen kell felhordani mindkét ragasztandó felületre. A felületeken jól látható, egybefüggő filmréteget kell képeznie. Porózus, erősen nedvszívó felületeket célszerű a ragasztóanyaggal kétszer átkenni. A ragasztóanyag teljes száradása után (20 – 30 perc) történhet meg a felületek összeillesztése és préselése. Figyelem: a ragasztás szilárdsága a préselés nagyságától, nem pedig annak időtartamától függ!