Legfontosabb tudnivalók

DD+ Önterülő aljzatkiegyenlítő, parketta alá is

0,5 - 10 mm rétegvastagság - egy munkamenetben

Jellemzői

  • Gyorskötésű, kazeinmentes
  • Nedvszívó aljzat kiegyenlítésére alkalmas
  • Parketta alá kiváló
  • Padlófűtés esetén is alkalmazható
  • Feszültségszegény
  • Székgörgő igénybevételnek ellenáll

 

 

Leírás

A Ceresit DD+ gyorskötésű beltéri aljzatkiegyenlítő lakóépületek és intézmények általánosan előforduló nedvszívó aljzatainak (legalább C 12 szilárdságú aljzatbeton, esztrich, ragasztóval szennyezett aljzat, járólap stb.) kiegyenlítésére alkalmas max. 10 mm rétegvastagságig. A burkolhatóság elérése után a kemény, sima felületre PVC-, szőnyeg-, linóleum-, gumiburkolat, parketta vagy laminált padló kerül.
Rendkívül gyorsan szilárdul és magas szilárdsági paramétereinek köszönhetően különösen ajánlott ragasztott parketta alá – min. 2 mm vastagságban. Székgörgő igénybevételnek ellenáll, padlófűtés esetén is alkalmazható.

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

Az aljzatnak tisztának, tartósan száraznak, repedéstől valamint tapadást gátló anyagoktól mentesnek kell lennie. Az aljzatot az esetlegesen meglévő ragasztó maradványoktól – lehetőség szerint – teljesen meg kell tisztítani.
Betonaljzat és cementesztrich esetén: Az aljzat felületén lévő puha fedőréteget (cementtej) vagy lazán tapadó cementmaradványokat csiszolással kell eltávolítani. Porelszívás után az aljzatot a megfelelő arányban hígított Ceresit R 777 diszperziós- vagy az R 766 multifunkciós alapozóval kezeljük elő a jobb tapadás érdekében. Az aljzatkiegyenlítő felhordását az alapozó teljes beszívódása után kell megkezdeni (kb. 1 óra).
Gipszesztrich alapozását – az adalékszemcsékig történő lecsiszolás és porelszívás után – a vízzel 1:4 arányban hígított R 766 multifunkciós alapozóval végezzük el. Az alapozó száradási ideje kb. 2 óra!

Felhordás


Az aljzatkiegyenlítő elkészítésekor kb. 6,0 liter hideg vízhez 25 kg (1 zsák) poranyagot adagolunk folyamatosan, miközben elektromos keverőgéppel (max. 600 ford./perc) csomómentesre keverjük (2-3 perc). Az így kapott aljzatkiegyenlítőt 1-2 percig pihentetjük, majd ismét alaposan átkeverjük. A bekevert anyagot 20-25 percen belül fel kell használni úgy, hogy azt folyamatosan és egyenletesen az aljzatra öntjük, majd rozsdamentes acél glettvassal a felületen szétterítjük. A Ceresit DD + alkalmas gépi felhordásra is.