Legfontosabb tudnivalók

R 755 Epoxi alapozó

Kétkomponensű alapozó, amely különösen ajánlott magnezitesztrich előkezelésére (1 rétegben) és az előírtnál magasabb - 6 CM %-ot meg nem haladó - visszamaradt aljzatnedvesség esetében (2 rétegben).

Jellemzői:

• oldószermentes, kétkomponensű
• rendkívül erős tapadást biztosít
• visszamaradt aljzatnedvesség ellen véd (< 6 CM%)
• extrém igénybevételt is kibír
• padlófűtés esetén is alkalmazható

Leírás

A Ceresit R 755 oldószermentes, kétkomponensű epoxi-gyanta alapozó. Alkalmas szívó- és nem szívó aljzat (kőpadló, járólap, fém, magnezit, aszfalt- és ragasztómaradvánnyal szennyezett esztrich) előkezelésére. A magnezit esztrichre – érdesítés vagy marás után – egy rétegben (plusz homokszórás) elegendő az epoxi alapozót felhordani. Kritikus esetekben két rétegben felhordva alkalmas párazárásra és – 6 CM%-ig – a visszamaradt aljzatnedvesség lezárására is (kivéve gipszesztrich). Ezáltal jelentősen csökken a friss aljzat száradásával járó, hosszadalmas várakozási idő.

 

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

Az aljzat legyen sima, tartósan száraz, tiszta, repedésmentes, megfelelő húzó- és nyomószilárdságú. A lazán tapadó régi ragasztó maradványokat előzőleg el kell róla távolítani. A betonaljzat és cement esztrich felületén lévő puha fedőréteget (cementtej) vagy a lazán tapadó cementmaradványokat csiszolással el kell távolítani és felporszívózni.

Részletesebb információkat a felület előkészítéséről a termékismertető adatlapon találhat.

Felhordás

Az edényzet mind a két komponenst bekeverési arányban tartalmazza. A kanna duplafenekű felső részéből – a felső műanyag dugót és az alsó lemezfelületet átlukasztva folyassuk a híg "B" komponenst (edző) a sűrűbb halmazállapotú "A" komponensbe, majd elektromos keverővel addig keverjük, amíg egyenletes beige színű nem lesz. A keverési idő min. 2 perc. Részmennyiségeket ne keverjünk össze, mert a pontatlan adagolás minőségi problémakat okozhat!
Az alapozót cérna- vagy teddy hengerrel – bőségesen – javasoljuk felhordani.

A felhordásról részletesebb információkat a termékismertető adatlapon találhat.