Legfontosabb tudnivalók

Fehér, gyorsan kötő, rugalmas, finom vékony ágyazású habarcs üvegmozaik és üvegcsempe lerakásához

CM 25 üvegmozaik és üvegcsempe ragasztó

Fehér, gyorsan kötő, rugalmas, finom vékony ágyazású habarcs üvegmozaik és üvegcsempe lerakásához

Tulajdonságok

  • Azonnal erősen fog
  • Gyorsan keményedik, rugalmas állagú
  •  Fehér és nagyon finom szemcseszerkezet
  • Könnyen eldolgozható
  • Könnyen fugázható
  • Padlófűtésre is alkalmas
  • Erkélyek, teraszok és homlokzatok burkolására

Leírás

Fehér színének és bedolgozhatóságának köszönhetően a CM 25 különösen üvegmozaikok vagy csempék ragasztására ajánlott, ahol egyöntetű színű aljzatra van szükség – de megfelel fényes és áttetsző márvány vagy más természetes kőlapok elszíneződés mentes lerakására is a vékony ágyazású módszerrel. A CM 25 kiválóan alkalmas különféle csempék (kerámia, finom kőlap, természetes kő) és agglomerátumok kritikus felületen való használatára.

Lépésről lépésre

Az alapfelület előkészítése

A CM 25 minden tiszta, szilárd, teherhordó, egyenletes, száraz és nedves felületen megtapad, ha azon nincs olyan anyag, amely csökkenthetné a tapadást. Egyenetlen felületeket és a mélyedéseket előzetesen ki kell egyenlíteni (lásd a Ceresit padlóburkoló és belső burkolati anyagait). A nem kellően teherbíró rétegeket el kell előtte távolítani. Gipsz/anhidrit vagy festék rétegeket (nem porló, jól tapadó) mechanikailag durvítani majd pormentesíteni kell.
A CM 25 csemperagasztó alkalmazása előtt ellenőrizzük az aljzat maradék nedvességét! Nedvszívó alapfelületeket Ceresit alapozóval kell előkészíteni. Kérjük tanulmányozza a műszaki adatlapot!

Keverés

A csomag tartalmát kimért mennyiségű tiszta, hideg vízbe kell önteni és lassan forgó fúrókeverővel mindaddig elkeverni, amíg csomómentes egyenletes massza nem alakul ki. Ezt követően öt percet várjunk (pihentetés) majd megint keverjük össze a habarcsot. Szükség esetén óvatosan adjunk hozzá vizet, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük.

Alkalmazás

A ragasztót megfelelő rovátkolt kőműveskanállal kell felhordani az adott csempe méretétől függően. Beltéri használatkor a habarcsnak a csempe legalább 65%-át kell befednie (érintkezési felület). Kültéren legalább 90 %-os fedettség szükséges (kombinált lerakási módszerre van szükség, vagyis a csempe hátoldalán is legyen egy vékony habarcsréteg). A CM 25 gyorsan köt – tartsuk szem előtt, hogy gyorsan bőrösödik a felülete és a normál csemperagasztóhoz képest rövidebb a felhasználhatósági ideje.
A friss habarcs felesleget vízzel, a már rászáradt habarcsot mechanikusan lehet eltávolítani.
A CM 25 csak száraz körülmények és +5 °C - +30 °C hőmérséklet között használható.

Termékek