Legfontosabb tudnivalók

Rugalmas, gyorsan kötő, közepes ágyazású habarcs nagyméretű kerámialapok és kőlapok lerakásához

CM 24 Nehéz burkolólap és kőragasztó

Flexibilis ragasztó nehéz, illetve nagyméretű burkolólapokhoz

Tulajdonságok

  • Kiváló kezdeti tapadás
  • Időjárásálló
  • Padlófűtés esetén is
  • Bel- és kültérben is nedvszívó felületre 

Leírás

A CM 24 a vékony és közepes ágyazású módszer használatával kiválóan alkalmas természetes kő, műkő és kerámia lapok nagy igénybevételű és szinte üregmentes lerakására.  A kis fajsúlyú töltőanyagoknak köszönhetően a CM 24 30%-al nagyobb borítottságot ad, mégis kisebb a súlya. Nem áttetsző természetes kőlapok elszíneződés mentes lerakására. A CM 24 kis felületek burkolására és a lapok lerakása előtt megközelítőleg 20 mm mélységig egyenetlenségek kijavítására és kiegyenlítésére is alkalmas ha vastag ágyazással rakjuk.

Lépésről lépésre

Az alapfelület előkészítése

A CM 24 minden tiszta, szilárd, teherhordó, egyenletes, száraz felületen megtapad, ha azon nincs olyan anyag, amely csökkenthetné a tapadást. Egyenetlen felületeket és a mélyedéseket előzetesen ki kell egyenlíteni (lásd a Ceresit padlóburkoló és belső burkolati anyagait). A nem kellően teherbíró rétegeket el kell előtte távolítani. Gipsz/anhidrit vagy festék rétegeket (nem porló, jól tapadó) mechanikailag durvítani majd pormentesíteni kell.
A CM 24 csemperagasztó alkalmazása előtt ellenőrizzük az aljzat maradék nedvességét! Nedvszívó alapfelületeket Ceresit alapozóval kell előkészíteni. Kérjük tanulmányozza a műszaki adatlapot!

Keverés

A csomag tartalmát kimért mennyiségű tiszta, hideg vízbe kell önteni és lassan forgó fúrókeverővel mindaddig elkeverni, amíg csomómentes egyenletes massza nem alakul ki. Ezt követően öt percet várjunk (pihentetés) majd megint keverjük össze a habarcsot. Szükség esetén óvatosan adjunk hozzá vizet, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük.

Alkalmazás

A ragasztót megfelelő rovátkolt kőműveskanállal kell felhordani az adott csempe méretétől függően. Beltéri használatkor a habarcsnak a csempe legalább 65%-át kell befednie (érintkezési felület). Kültéren legalább 90 %-os fedettség szükséges (kombinált lerakási módszerre van szükség, vagyis a csempe hátoldalán is legyen egy vékony habarcsréteg). A friss habarcs felesleget vízzel, a már rászáradt habarcsot mechanikusan lehet eltávolítani.
A CM 24 csak száraz körülmények és +5 °C - +30 °C hőmérséklet között használható.

Termékek