Legfontosabb tudnivalók

Egykomponensű korrózióvédő és kontakt habarcs, kettő az egyben

CD 30

Egykomponensű korrózióvédő és kontakt habarcs, kettő az egyben

Tulajdonságok

  • Korróziógátlókat tartalmaz
  • Betonon, acélon kiválóan tapad
  • C12/15 feletti beton osztályhoz
  • Fagyálló és nem zavarják az utakat jégtelenítő vegyszerek sem
  • Függőleges és vízszintes felületekre
  • Szükséges mennyiség:
  • Korrózióvédőként: megközelítőleg 2 kg/m2 2 rétegben, teljes vastagsága megközelítőleg 1 mm legyen
  • Kontakt rétegként: megközelítőleg 1,5 és 2 kg/m2 között

Leírás

A Ceresit CD 30 betonvasak korrózió elleni védelmére valamint a rendszer egyéb komponenseinek alkalmazása előtt a beton vagy vasbeton felületekre felhordott kontakt rétegként használatos. A CD 30 alkalmazása a beton és a javító habarcs között igen kiváló kölcsönös együttműködési paraméterek elérését teszi lehetővé a felső rétegben. A CD 30 a Ceresit PCC betonjavító rendszer része, a  többi elem a CD 24, CD 25, CD 26. A rendszert repedések és üregek kitöltéséhez, erkélyek újraszegéséhez valamint különféle cementes és vasbeton szerkezetek, erkélyek, felüljárók, vasbeton árkok, mennyezetek, tartályok (szeméttelepeken is), vázszerkezetek, többlapos szerkezetek, monolit elemek (ideértve az uszodákat is), kémények, stb. összetettebb javításához tervezték.

Lépésről lépésre

Az alapfelület előkészítése

A Ceresit CD 30 olyan repedésmentes, tiszta felületeken tapad, amelyeken nincs a tapadást kedvezőtlenül befolyásoló anyag. Az aljzat legyen megfelelő nyomószilárdságú (C12/15 osztály felett) és húzószilárdsága érje el a legalább 1.0 MPa értéket. Beton: A korrodált és karbonizálódott betont, minden laza anyagot gondosan el kell róla távolítani. Távolítsuk el a foltokat, felületi cement bevonatokat, tapadásgátló anyagokat, régi rétegeket is. A beton felülete legyen durva és porózus, hogy jó tapadást biztosítson. Az aljzatot mechanikailag elő kell készíteni például csiszolással, szemcseszórással vagy marással. A CD 30 alkalmazása előtt a betonhabarcsot vízzel permetezzük meg, de ne képződjön tócsa. Az aljzat legyen nedves, de a víz ne gyűljön össze sehol. Vasalás: A rozsdás betonvasakat mindaddig vissza kell bontani, ahol már nem rozsdásak. A betonvasakról a rozsdát homokszórással kell eltávolítani mindaddig, amíg el nem érik a Sa 2,5-ös tisztasági fokot, hogy tiszta, fényes fém kinézetet nyújtsanak, majd olajmentes sűrített levegővel kell további tisztítani. A CD 30 habarcs felhordásakor az acélnak még nedvesnek kell lennie. A korróziógátló CD 30 habarcsot a betonvasak megtisztítását követő legkésőbb három órán belül fel kell hordani.

Alkalmazás

A habarcs elkészítése: A habarcs elkészítése: A csomag tartalmát kimért mennyiségű vízbe kell önteni és lassan forgó keverővel mindaddig elkeverni, amíg csomómentes egyenletes massza nem alakul ki. Vasalás védelme: A bekevert habarcsot a felhasználhatósági időn belül kenjük fel egy kefével a kiálló, megtisztított vasalásra. A habarcsot egyenletesen oszlassuk el, hogy befedje a rudak felületét. Az első réteg megszilárdulása,  megközelítőleg 3 óra után még egy réteget fel kell kenni. Kontakt réteg: Ha kontakt rétegként használjuk, a bekevert Ceresit CD 30-ast a megtisztított, nedves beton felületre és a korábban megvédett betonacélra kell rákenni. A Ceresit PCC rendszer következő tagját akkor lehet felhordani, amikor az első kontakt réteg kezd megszáradni, a habarcs kicsit nedvessé vált, vagyis az alkalmazás után 30–60 perccel. Ha ebből az időből kifutottunk, a kontakt réteget ismételten alkalmazni kell, feltéve, hogy az alatta levő már teljesen megszáradt.

Kapcsolódó termékek/ rendszerek