Legfontosabb tudnivalók

Egykomponensű finomszemcsés javító habarcs 30 és 100 mm közötti vastagságú rétegek létrehozásához

CD 26

Egykomponensű, durva szemcseméretű betonjavító habarcs 30 és 100 mm közötti vastagságú rétegek létrehozásához

Tulajdonságok

  • C12/15 feletti beton osztályhoz
  • Szálerősítésű
  • Kevéssé zsugorodik
  • Fagyálló és nem zavarják az utakat jégtelenítő vegyszerek sem
  • Gyors kézi és gépi alkalmazhatóság
  • Függőleges és vízszintes felületekre
  • Szükséges mennyiség: megközelítőleg 2 kg/m2 1 mm rétegvastagsághoz

Leírás

A Ceresit CD 26 beton és vasbeton felületek kiegyenlítésére és sérült aljzat kitöltéséhez, kijavításához használható. Alkalmazási vastagsága 30 és 100 mm közötti lehet. Egy rétegben ne legyen vastagabb mint 35 mm. A CD 26 a Ceresit PCC betonjavító rendszer része, melynek további elemei a CD 24, CD 25, illetve CD 30. A rendszert repedések és üregek kitöltéséhez, erkélyek újraszegéséhez valamint különféle cementes és vasbeton szerkezetek, erkélyek, felüljárók, vasbeton árkok, mennyezetek, tartályok (szeméttelepeken is), vázszerkezetek, többlapos szerkezetek, monolit elemek (ideértve az uszodákat is), kémények, stb. összetettebb javításához tervezték

Lépésről lépésre

Az alapfelület előkészítése

A Ceresit CD 26 olyan repedésmentes, tiszta felületeken tapad, amelyeken nincs a tapadást kedvezőtlenül befolyásoló anyag. Az aljzat legyen megfelelő nyomószilárdságú (C12/15 osztály felett) és húzószilárdsága érje el a legalább 1.0 MPa értéket. Beton: A korrodált és karbonizálódott betont, minden laza anyagot gondosan el kell róla távolítani. Távolítsuk el a foltokat, felületi cement bevonatokat, tapadásgátló anyagokat, régi rétegeket is. A beton felülete legyen durva és porózus, hogy jó tapadást biztosítson. Az aljzatot mechanikailag elő kell készíteni például csiszolással, szemcseszórással vagy marással. Vasalás: A rozsdás betonvasakat mindaddig vissza kell bontani, ahol már nem rozsdásak. A betonvasakról a rozsdát homokszórással kell eltávolítani mindaddig, amíg el nem érik a Sa 2,5-ös tisztasági fokot, hogy tiszta, fényes fém kinézetet nyújtsanak, majd olajmentes sűrített levegővel kell további tisztítani. A Ceresit CD 26 felhordása előtt a kitett vasalást korróziógátló CD 30 festékkel kell kétszer átkenni. A beton aljzatot előbb tócsák képzése nélkül be kell nedvesíteni és az enyhén nedves aljzatot valamint az előzőleg levédett betonvasalást kell bevonni a Ceresit CD 30-es kontakt réteggel. A kitöltő anyagot az enyhén nedves kontakt rétegre hordjuk fel, legkésőbb 30–60 perc elteltével. Ha ebből az időből kifutottunk, a kontakt réteget ismételten alkalmazni kell, feltéve, hogy az alatta levő már teljesen megszáradt.

Alkalmazás

A habarcs elkészítése: A csomag tartalmát kimért mennyiségű vízbe kell önteni és lassan forgó keverővel mindaddig elkeverni, amíg csomómentes egyenletes massza nem alakul ki. Ezt követően három percet várjunk majd megint keverjük össze a habarcsot. A habarcs alkalmazása: A bekevert habarcsot a felhasználhatósági időn belül kőműveskanállal hordjuk fel a friss kontakt rétegre, vagy öntsük rá a formára és adjunk neki megfelelő szerkezetet. Nagyobb felület esetén érdemes vibrációs gerendát alkalmazni. A töltőanyag felületét egy acél kanállal rögtön, vagy 10- 20 percen belül egy műanyag kanállal le lehet húzni. A Ceresit CD 26-ös habarcsot a lövellési módszerrel lehet alkalmazni. A habarcsot függőleges felszínekre egyszerre legfeljebb 35 mm vastagon kenjük fel. Ha a habarcsot több rétegben vagy CD25-ön alkalmazzuk, az egyes rétegek között ne teljen el három óránál hosszabb idő. Ellenkező esetben 24 órát kell várni, az aljzatot megint benedvesíteni, új kontakt réteget felhordani és úgy alkalmazni a kitöltő anyagot. A Ceresit CD 26 habarcs lehet a végleges réteg. Két nap után a Ceresit CD 26 habarcsot le lehet fedni a Ceresit CD 24 kitöltő anyaggal. Beton kiegészítő védelme: Úgy tudunk korrózió, káros vízhatás, fagy, agresszív anyagok és az időjárás ellen kiegészítő védelmet nyújtani a beton számára, ha a CD 26-os habarcsot Ceresit CT 44 akrilfestékkel vagy Ceresit CR 166 rugalmas szigetelő réteggel vonjuk be. Ezeket a rétegeket a CD 26 alkalmazása után három nappal lehet használni.

Kapcsolódó termékek/ rendszerek