Fontos tudnivalók

CT 29 Vékonyvakolat és réskitöltő glettanyag

Cementtartalmú vakolat ásványi felületek javítására és simítására kül- és beltérben

Tulajdonságok:

  • Kiváló tapadás ásványi felületekhez
  • Mikroszálas szálerősítésű
  • Páraáteresztő és időjárásálló
  • Kül- és beltéri használatra
  • Ökológiailag biztonságos

Leírás

A Ceresit CT 29 glettanyag – alapvetően – a hagyományos mész-cement vakolatok durva hibáinak (repedések, nagyobb mélyedések) javítására ajánlott, kül- és beltérben egyaránt. Alkalmazható a szerelési munkák után visszamaradt lyukak és hézagok kitöltésére, valamint vakolati egyenetlenségek megszüntetésére, 3 – 10 mm vastagságban. Kiváló tapadási tulajdonságának köszönhetően betonfelületek (monolit- vagy előregyártott ) illetve falazat és mennyezet vakolására is alkalmas. Nem ajánlott beton és cement padló javítására.

Lépésről lépésre

A fogadó felület legyen nedvszívó, száraz, tiszta, megfelelő szilárdságú és tapadást gátló anyagoktól (olaj, zsír stb.) mentes. A puha és laza részeket el kell róla távolítani. Az alacsony nedvszívóképességű felületeket vizzel finoman be kell nedvesíteni. Az így előkészített felületet – a jobb tapadás elérése érdekében – le kell alapozni a vízzel 3 : 1 arányban hígított Ceresit Univerzális, diszperziós alapozóval.

A Ceresit CT 29 glettanyag elkészítéséhez adagoljuk a 25 kg (1 zsák) poranyagot az előre kimért hideg vízhez (5,5 – 6,2 liter) és elektromos kézi keverőgéppel – lassú fordulaton – folyamatosan keverjük mindaddig, amíg az így kapott massza homogén és csomómentes nem lesz. Nagyobb rések kitöltése estén kevesebb a vízigény, míg glettelés estén több vizet kell a poranyaghoz adagolni. A mélyebb rések kitöltését követően várjuk meg a glettanyag száradását és csak azt követően folytassuk a munkát a felület glettelésével. A kész glettanyagot rozsdamentes, acél glettvas segítségével, egyenletesen vigyük fel a felületre. Ha érdes felületet szeretnénk kialakítani, használjunk műanyag vagy polisztirol simítót.