Legfontosabb tudnivalók

CT 190

MW Flex Ragasztótapasz

Kőzetgyapot hőszigetelô táblák ragasztására és vakolaterősítő háló ágyazására

Tulajdonságok

  • szálerősített
  • nem repedezik
  • rugalmas és tartós
  • páraáteresztő
  • kiválóan tapad
  • időjárás- és fagyálló
  • géppel felhordható

Leírás

Szálerősített, fagyálló, cementalapú tapasz ásványi gyapot hőszigetelő táblák ragasztásra és vakolaterősítő háló ágyazására.

Anyagszükséglet: ragasztáshoz: 5 kg/m2, ágyazáshoz: 4-5 kg/m2

Lépésről lépésre

A ragasztótapasz előkészítése

A CT 190 ragasztótapasz elkészítéséhez a poranyagot az előre kimért, tiszta, hideg vízhez kell folyamatosan adagolni és lassú fordulatszámú kézi keverőgéppel csomómentesre elkeverni.

Hőszigetelő lapok rögzítése

A kőzetgyapot táblák ragasztása két lépésben történik. Először a táblák hátoldalára kell vékonyan felhordani („bevasalni”) a tapaszt, majd rövid várakozás után (10-15 perc) a ragasztót a „perem-pont” módszernek megfelelően, azaz glettvassal (dőlésszög 45°) körben a szélekre 3-4 cm szélességben, majd középen több helyen pontszerűen, kb. 8 cm átmérővel kell felhordani.
A táblát egy hosszú léc segítségével, néhány gyengébb ütés után a falhoz kell nyomni.
A hőszigetelő táblákat szorosan egymáshoz illesztve kell felhelyezni téglakötésben.

Erősítő háló beágyazása

a ragasztásnál megismert módon, ugyanúgy tapaszoló alapozással kell ellátni a tábla felületét (tapasz bevasalása, rövid várakozás). Ezután 10-es fogazott glettvassal hordja fel a tapaszt az alapozott hőszigetelő lapokra, ágyazza bele az erősítő hálót majd a felületet késedelem nélkül glettelje át, teljesen lefedve az erősítő hálót. Ha a glettelés nem tökéletes (az erősítő háló kilátszik vagy átüt a tapaszon), másnap újabb réteg ragasztótapasz felvitelére van szükség a megfelelő fogadó felület kialakításához.