2016.07.26.

SÍK ÉS SIMA ALJZAT PADLOPON TERMÉKEKKEL  

A megfelelő kiegyenlítő kiválasztása előtt tisztázni kell a meglévő aljzat adottságait:

Milyen a felületi szilárdsága? Ragasztóval szennyezett? Tömör vagy nedvszívó? Milyen rétegvastagságra van szükség a kiegyenlítéséhez?

Figyelembe kell venni a kivitelezéssel kapcsolatos feltételeket is:
Legyen a kiegyenlítő jól bedolgozható, szilárdulás után kemény, sík és sima, rövid időn belül burkolható.
Optimális esetben az adott termék egyszerre tesz eleget ezeknek a követelményeknek.
    
Ilyen a Henkel Ceresit CN 68 Padlopon feszültségmentes, önterülő, 2-30 mm rétegvastagságig alkalmazható aljzatkiegyenlítője, amely kritikus, nem kellően szilárd felületek kiegyenlítésére is alkalmas beltérben. Alkalmazható beton aljzatra, cement- és gipszesztrichre, magnezit esztrichre, hidegburkolatra valamint erősen tapadó, ragasztómaradvánnyal szennyezett aljzatra is. Alkalmas továbbá homokszórt felületŰ öntött aszfalt esztrichre – 10 mm vastagságig. Pumpálható, padlófŰtés esetén is kiváló.
Ha szorít az idő a Ceresit CN 70 Padlopon Express 2-20 mm-ig alkalmazható, önterülő aljzatkiegyenlítőt javasoljuk, amely már 3 óra elteltével járható. A Padlopon Express-re járólap, PVC-, szőnyeg, linóleumburkolat és laminált padló is fektethető. Székgörgő igénybevételnek ellenáll, szintén megfelelő padlófŰtés esetén.

Sík és sima aljzat

Padlopon termékekkel

Kültérben kiváló választás a Ceresit Padlopon Express Universal, amely 3-20 mm rétegvastagságban alkalmas terasz, erkély stb. cementkötésŰ aljzatainak kiegyenlítésére is, ha a lejtés ezt megengedi. Rétegvastagságtól függetlenül, 24 óra elteltével hidegburkolattal ellátható*.

* A közölt adatok normál klímára (+23°C és 55 % relatív páratartalom) vonatkoznak.