2016.07.26.

RENDKÍVÜLI TAPADÁS KIALAKÍTÁSA A CERESIT CT 19-EL

Az alapozásnak rendkívüli szerepe van a kivitelezés folyamatában. Porózus, nedvszívó felületek esetén elsősorban egyenletessé teszi, és optimalizálja a szívóképességet, biztosítja az aljzatkiegyenlítő vagy burkolatragasztó kapcsolódását a fogadó felülethez, feljavítja az esetleg alacsony szilárdsággal rendelkező aljzatot, továbbá megköti a port.

Ha nincs alapozás, a leggyakoribb következmény az, hogy csökken a felhordott anyag szilárdsága, hiszen az aljzat „kirántja” a kötéshez szükséges nedvességet, vagy például aljzatkiegyenlítés esetén a kiegyenlítő rétegben apró, kráterszerŰ lyukak alakulnak ki.

Nem nedvszívó felületek nagyobb kihívást jelentenek, mert a tömörség miatt az alapozó nem tud lehorgonyozódni a felületen.

Az alapozótól ezért rendkívüli tapadást várunk el, és azt, hogy biztosítsa a következő lépésben felhordott anyag – aljzatkiegyenlítő vagy burkolatragasztó – megfelelő kapcsolódását a fogadó felülethez.

A fenti szempontok figyelembevételével ajánljuk nedvszívó és tömör, nem nedvszívó felületek alapozásához is a Ceresit CT 19 Speciális tapadóhidat tömör-,nedvszívó- és kritikus felületek előkezelésére.

Oldószermentes, speciális töltőanyagot és színezőanyagot (pigment) tartalmazó diszperziós alapozó, amely egyaránt alkalmas szívó (gipszkarton, OSB- és faforgácslap, beton, cementesztrich, vakolat stb.) és nem nedvszívó aljzat (kő- és kerámia lapok stb.) alapozására.

 

Rendkívüli tapadás kialakítása a Ceresit CT 19-el

A Ceresit CT 19 Tapadóhíd által kialakított érdes felület kiváló tapadást biztosít az aljzat és az aljzatkiegyenlítő (ragasztóhabarcs) között. Alkalmazásával lap ragasztható lapra. Gyorsan szárad, kül- és beltérben is alkalmazható.