Nézze meg a Fibe Force-ról szóló videót

Alkalmazási területek


Kritikus területek (teraszok)


Látható szálerősítés


Jobb ellenállás a padlófűtés hatásainak


Teraszokra és erkélyekre


Csempét ragaszt csempére (CM 16 és CM 17)


Nagyméretű lapokhoz


Gyorsabb kötés (csak a CM 17 esetében)

Ceresit Fibre Force - how it works


Fibre Force - hogyan is működik a szálerősítés?

A Ceresit innovációjának a szálerősítés az alapja, amely nagy erőt valamint rugalmasságot biztosít. A Ceresit burkolatragasztókban található szálak egy megerősített zónát hoznak létre, amely kialakítja a kötést a burkolattal, és segít fenntartani a polimer mátrixot hosszú távon.

A burkolat ragasztásakor, a burkolat helyére illesztése során kifejtett nyomóerő hatására egy filmréteg képződik a burkolat alatt, amely a kötőanyagok kis részecskéiből, polimer részecskékből és már szálas anyagokból is áll. Szálerősítés nélkül a filmréteg száradáskor összezsugorodik és elveszti stabilitását az évek során.

A szálerősítésen alapuló új megoldásnak köszönhetően tartós eredményt érhet el még a legigényesebb és legkritikusabb felületeken is.

 

A felhordott és megszilárdult csemperagasztó lassú lefolyással nedvességet bocsát ki. Ez a folyamat évekig is eltarthat. Ennek következtében egy zsugorodási folyamat zajlik le, ami feszültségek kialakulásához vezet. Ez pedig a legrosszabb esetben a burkolat károsodását, leválását eredményezheti.

A Ceresit flexibilis burkolatragasztókban található polimerek erősítik a cement mátrix struktúráját, és jó kémiai kötést biztosítanak a csempék és a felület között, kritikus esetekben is. Ezzel egyidejűleg rugalmas ütközőként is működnek a két felület között.
A Ceresit a Fibre Force flexibilis burkolatragasztók széles kínálatát fejlesztette ki, látható szálerősítéssel.

  • Egy megerősített zónát hoz létre, amely kialakítja a kötést a burkolattal
  • Segít hosszú távon fenntartani a Polimer-mátrixot.


Termékválaszték


Ajánlások


Egészségre ártalmatlan

A Ceresit flexibilis burkolatragsztók teljes kínálatában (CM 12, CM 16, CM 17 ) használt szálerősítés megfelel az Európai Bizottság által adott kritériumoknak. (Notes Q and R (Nr. 1.1.3, Annex VI to the CLP Regulation (EC) No. 1272/2008). Ezek a szálak nem minősülnek rákkeltőnek az Európai Bizottság megállapítása szerint.

A szálerősítés alkalmazása a Ceresit flexibilis burkolatragasztókban nincs hatással a termékek osztályozására és címkézésére, és nem változtat a jelenleg javasolt óvintézkedéseken amelyek a termékek felhasználásához kapcsolódnak.

Ez teljes mértékben megerősíti, hogy a Ceresit flexibilis burkolatragasztókban használt szálerősítés teljesen ártalmatlan amennyiben felhasználás során ugyanazok a biztonsági intézkedések betartásra kerülnek, amelyek szálerősítés nélküli  burkolatragasztók esetén is fennállnak.


Mi az az EC1 tanúsítvány?

Az EMICODE egy nemzetközileg ismert minőségi szabvány az alacsony emissziójú termékekre. Az EC1 PLUS jelenti a legalacsonyabb szintű emissziót. Minél alacsonyabb szintű az emisszió, annál "egészségesebb" a beltéri levegő.

 

tovább