Nézze meg a Fibre Force videót!

Fibre Force – hogy működik?

A Fibre Force technológia ásványi és természetes szálak szinergikus kombinációja, amelyet a Ceresit Teljes Hőszigetelő Rendszer ragasztóhabarcsaiban használnak, amely további erősítést nyújt a habarcs merev, cementkötésű mátrixához.

A habarcs megerősített mátrixa nyomás alatt, nehéz időjárási körülmények között is jól teljesít, rugalmasabb és kevésbé érzékeny a termikus feszültségekre.

A szálak egyedülálló kombinációjával megerősített habarcs tartós és ellenáll a nagyobb ütéseknek. A mátrixon belüli szálak 3D-szerkezete segít csökkenteni az ütések energiáját és a mikrorepedések számát.

A szálak javítják a repedés utáni viselkedést is. A már hajszálrepedt anyagon mechanikus kötés segítségével meggátolják a további repedéseket.

Ceresit Teljes Hőszigetelő Rendszer – ragasztó- és erősítő habarcsok Fibre Force technológiával:

A szálak tovább erősítik a habarcs merev cementkötésű mátrixszerkezetét. A szálak egyedülálló kombinációnak köszönhetően tartós és ellenáll a nagyobb ütéseknek. A szálak egy eloszlatott megerősítést hoznak létre, amely erősíti a habarcs felületét, és kétszeres támogatást ad a rétegnek – a szerkezeten belüli szálak és a tökéletesen beleillő, beágyazott üvegszálas háló által.

A habarcs megerősített mátrixa nehéz időjárási körülmények között rugalmasabb és kevésbé érzékeny a termikus feszültségekre. A Fibre Force specifikus háromdimenziós mátrixa üvegszálas hálóval kombinálva, egy egymást kiegészítő szerkezetet alkot, amely kiváló rugalmasságot és hajlékonyságot biztosít.

A szálak alkotta 3D-s szerkezet segít csökkenteni az ütések energiáját és a mikrorepedések számát.

Kiváló rugalmasságának köszönhetően, a Fibre Force-al rendelkező habarcs, üvegszálas hálóval kombinálva megakadályozza a repedések, mikrokarcolások kialakulását és ellensúlyozza a külső tényezőkből (pl.: 90°C feletti nagy hőmérsékleti amplitúdóból) származó nyomást.

A szálak javítják a repedés utáni viselkedést is. A már hajszálrepedt anyagon mechanikus kötés segítségével meggátolják a további repedéseket. Ezért kezelhetjük a Fibre Force technológiával rendelkező erősítő habarcsot innovatív anyagként.

Egyszerű keveréssel, egy sima, homogén massza érhető el a nagy formázhatóság érdekében. Az optimalizált vízvisszatartás lehetővé teszi az üvegszálas háló tökéletes beágyazását és a friss habarcsrétegekkel való tökéletes kompatibilitását. Továbbá javítja a friss habarcs eldolgozhatósági idejét. Ez különösen fontos nagy homlokzati felületek vagy nehéz hőmérséleti körülmények és páratartalom esetén.
Ezenkívül a Fibre Force szálakat tartalmazó habarcsokkal megerősített réteg sima, és megkönnyíti az alapozást, vakolást.

Rugalmas és ütésálló habarcs Fibre Force technológiával, amely lehetővé teszi a teljes rendszer hosszabb tartósságát, ami a termikus feszültségeknek, mechanikai hatásoknak és a páratartalomnak való ellenállást jelenti.

A Fibre Force technológiával készült erősítő habarcsok ellenállnak a vízfelvételnek és páraáteresztő képességgel rendelkeznek. A rugalmas CT 74, CT 75 Self Clean szilikon vakolatokkal vagy CT 174, CT 175 Szilikon-Szilikát Aquastatic vakolatokkal (mindegyik Double Dry technológiával rendelkezik: hidrofób, nagyon alacsony vízfelszívás és nagy páraáteresztő képesség), növeli a teljes hőszigetelő rendszer műszaki és hasznossági értékeit.

Az alacsony nedvszívó képességű, nagyon páraáteresztő, rugalmas vakolat-bevonatok és a Fibre Force habarcsok – amelyben a szálak jól eloszlatott megerősítésként szolgálnak – közötti szinergia rugalmasabb és időjárásálló rendszert eredményez. Ennek eredményeként méginkább ellenáll a külső tényezőknek, mint például a magas hőmérséklet vagy páratartalom, és hatással van a rendszer teljes tartósságára, időjárás- és ütésállóságára.
Egy másik előnye a rendszernek, hogy ellenáll a mikrorepedések képződésének és a magas hőmérsékleti amplitúdóból eredő nyomásnak.

A hagyományos hőszigetelő rendszereknél a HBW/LRV > 25%-os fényvisszaverési értékű vakolatszínek használata ajánlott - ezek a színek inkább világos árnyalatúak. Ez annak köszönhető, hogy az elnyelt napsugárzás hozzájárul a termikus feszültségek előfordulásához. Ez egy olyan jelenség, amely mikrorepedéseket, néha a homlokzati rendszer romlását és egyes részeinek leesését is okozhatja.
A Ceresit Self Clean vagy Aquastatic rendszerekben a Fibre Force technológiának (CT 85 vagy a CT 190) és a Double Dry technológiájú vakolatoknak (CT 74, CT 75 szilikon- vagy CT 174, CT 175 szilikon-szilikát) köszönhetően tovább lehet menni a színválasztékban, és sötétebb, HBW/LRV = 18%-os vagy annál magasabb értékkel rendelkező színt is lehet választani.

A szálak egyedülálló kombinációja megakadályozza a habarcsban a mikrorepedéseket

A megfelelően eloszlatott szálak jól vannak rögzítve a habarcs cementkötésű mátrixában, ezzel megakadályozzák a repedés terjedését és a karcolások utáni egyes belső erők átadását. A szálak által megtartott karcolás helyén biztosítják az anyag sértetlenségét.

Termékskála