Legfontosabb tudnivalók

Vakolat adalékszer koncentrátum. Pórusos, páraáteresztő vakolat készítéséhez

Ceresit CO 84

Vakolat adalékszer koncentrátum. Pórusos, páraáteresztő vakolat készítéséhez

Tulajdonságok

  • lehetővé teszi a páradiffúziót
  • kiváló pórusképző
  • krémesítő hatású
  • gazdaságos

Leírás

Az adalékszer hozzáadásával hagyományos, cementtartalmú habarcsból készíthető kül- és beltérben is alkalmazható pórusos, páraáteresztő vakolat. Az így modifikált javítóvakolat – magas pórustartalmának és páraáteresztő képességének köszönhetően – alkalmas nedves falazat ki szárítására. Képes a talajból felszivárgott vízben lévő sók elraktározására, megakadályozva ezzel a sókivirágzás lehetőségét. A pórusos vakolattal csak a vizesedést előidéző okok megszüntetésével érhető el hosszantartó védelem.

Kiszerelés: 5 l műanyag flakon

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

A javítóvakolat csak nedvszívó, nyitott pórusú, érdes felületen alkalmazható. Ezért a régi festékbevonatot, a laza, sérült, vizes és salétromos vakolatot teljes egészében célszerű eltávolítani, egészen a teherhordó falig. A megfelelő tapadás érdekében a megtisztított falfelületre hígabb konzisztenciájú pórusos javítóvakolatot kell felhordani pl. fröcsköléssel (gúzolás).

Felhordás

Egy súlyrész CO 84 felújító-szárító vakolat-adalékszert 100 súlyrész cementhez kell alkalmazni. Ezután készítsük el dobkeverőben a habarcsot tiszta, vegyes szemcsés, a kívánt mérettartományban folyamatos szemcseméret-eloszlású töltőanyag használatával. Az elkészített habarcsot a szokásos, ismert módszerekkel kell felvinni, legalább 15 mm vastagságban, majd át kell dörzsölni. Amennyiben híg habarcsot vagy ágyazóhabarcsot kell alkalmazni egymást követően, illetve ha több vakolatréteget kell felvinni, a következő réteg felvitele előtt a felületet dörzsöljük át (érdesítés). A friss vakolatnak nem szabad túl gyorsan kiszáradnia, ezért szükség esetén tartsuk nedvesen.