Legfontosabb tudnivalók

P 618 Diszperziós parkettaragasztó

Parketta és bütü-faburkolat ragasztására

Jellemzői

  • Csökkentett víztartalmú, szerves oldószert nem tartalmaz
  • A leragasztott parketta térfogatváltozását rugalmasan követi
  • Nagy kezdeti és végső ragasztási szilárdság
  • Padlófűtés esetén is alkalmazható

 

Leírás

Nagy ragasztási szilárdsággal rendelkező, diszperziós ragasztóanyag mozaik-, 22 mm-es csaphornyos-, 10 mm-es lamella-, ipari parketta valamint bütüfaburkolat ragasztására – nedvszívó aljzatra, faforgácslapra, valamint a felületén homokkal szórt öntött aszfaltesztrichre. Alkalmas továbbá kisméretű (60 cm-nél nem hosszabb) kétrétegű- és 13 mm-nél vastagabb háromrétegű készparketta ragasztására is.
A nedvességre érzékeny – bükkből, juharból vagy kőrisből készült – illetve nagyméretű lamella parketta (250 mm x 10 mm felett) ragasztására a Ceresit P 600 ragasztó ajánlott.
Egzotikus fafajtából (hevea, eukaliptusz stb.) készült- és nagyméretű parketta táblákat a Ceresit P 675 ragasztóval szükséges ragasztani.
A Ceresit P 618 alkalmas a csaphornyos és a 600 mm-nél nem hosszabb készparketta hangszigetelő alátétre történő ragasztására.

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

Az aljzat legyen tiszta, tartósan száraz, repedéstől valamint tapadást gátló anyagoktól mentes, megfelelő húzó- és nyomószilárdságú. Az esetlegesen meglévő ragasztómaradványokat a munka megkezdése előtt – lehetőleg – el kell róla távolítani.

További részletes információkat a felület előkészítéséről a Termékinformációs adatlapon találhat.

Felhordás

A ragasztót használat előtt alaposan keverjük fel, majd B3 fogazott kenőlappal egyenletesen hordjuk fel az aljzatra. Csak annyi ragasztót terítsünk el egyszerre, amekkora felületet 10–20 percen belül le tudunk burkolni.
A parkettát kis csúsztatással helyezzük a ragasztóba és toljuk ütközésig. Mozaikparketta esetében a parketta felületének ütögetésével biztosítható a ragasztóba történő beágyazódás. A tökéletes ragasztás eléréséhez a parkettát még a ragasztó bőrösödése előtt rakjuk le. A fal mellett megfelelő dilatációs rést kell hagyni.
A csiszolást és lakkozást legkorábban 3 nap múlva, 10 mm-es lamella parketta esetében 10 nap múlva lehet megkezdeni.