Legfontosabb tudnivalók

Kétkomponensű, vegyi hatásoknak ellenálló epoxi ragasztó kerámia burkolatok szilárd felragasztásához

CM 74 UltraPox

Kétkomponensű, vegyi hatásoknak ellenálló epoxi ragasztó kerámia burkolatok szilárd felragasztásához

Tulajdonságok

  • Könnyű alkalmazhatóság
  • Vízhatlan
  • Vegyi hatásoknak ellenáll
  • Oldószermentes
  • Ivóvízre engedélyezett
  • színe: szürke

Leírás

A CM 74 UltraPox Fix egy epoxigyanta alapú fugázó és ragasztó habarcs amely vegyi hatásokkal szemben ellenálló burkolatokhoz, csempékhez, lapokhoz, üvegmozaikhoz, és természetes kőlapokhoz használható. Alkalmas az agresszív anyagoknak kitett helyeken, például terápiás fürdőkben, fejőházakban, ipari konyhán, akkumulátor helyiségekben, autómosókban,. sörfőzdében, silókban, istállókban, uszodában, laboratóriumban, gyógyfürdőben, szaunában és gőzfürdőben. Beltéri és kültéri használatra egyaránt megfelel folyamatosan nedves és ivóvíz minőségű területeken.

Lépésről lépésre

Az alapfelület előkészítése

A CM 74 minden tiszta, szilárd, teherhordó, egyenletes, száraz és nedves felületen megtapad, ha azon nincs olyan anyag, amely csökkenthetné a tapadást. Egyenetlen felületeket és a mélyedéseket előzetesen ki kell egyenlíteni (lásd a Ceresit padlóburkoló és belső burkolati anyagait).
A hézagkitöltő fuga anyag használatához a habarcsnak kellően keménynek kell lennie. Ha fémmel állandó kötést akarunk kialakítani, az alapul szolgáló fém felület legyen fényesen fémes vagy legyen bevonva epoxi alapú rozsdagátlóval.
Kérjük tanulmányozza a műszaki adatlapot!

Keverés

A CM 74 egy reakcióképes habarcs, amely egy folyékony és egy paszta komponensből áll. A folyadékot (keményítőszer) adjuk hozzá a pasztához (gyanta) és elektromos fúróra szerelt keverővel lassan keverjük mindaddig, amíg egyenletes, csomómentes masszát nem kapunk.

Alkalmazás - Csempék és járólapok rögzítése

A CM 74-es anyagot megfelelő rovátkolt kőműveskanállal kell felhordani az adott csempe méretétől függően. Felhasználhatósági ideje megegyezik a módosíthatósági idővel és megközelítőleg 90 perc. Ha nagy igénybevételnek kitett helyen csempézünk (például terápiás fürdőkben), a Műszaki adatlap szerint kell megvédeni a felületeket.

Alkalmazás - Fugázás

A fugázás előtt a ragasztónak már kellőképpen meg kell kötnie. A CM 74-et epoxigyanta fugázó kanállal vigyük fel a tiszta és száraz hézagokba és győződjünk meg róla, hogy a hézagokat teljesen kitöltötte. Ezután a felesleges anyagot a kanál segítségével egy keresztirányú mozdulattal távolítsuk el a csempe felületéről.

Tisztítás


Tisztítás előtt várjunk amíg a gyantás fugaanyag el nem kezd megkötni. Használjunk finom fugázó szivacsot és kevés vizet a visszamaradó anyagnak a csempe felületéről történő eltávolításához. Körkörös mozdulatokkal vigyük emulzióba az anyagot, majd a keletkező zagyot távolítsuk el. Ezután a maradékot tiszta, finom fugázó szivaccsal és nagyon kevés vízzel mossuk le. A végső tisztítás könnyebben megy, ha CE 51 Epoclean terméket adunk a mosóvízhez.

 

Termékek