Legfontosabb tudnivalók

CT 82

Ragasztótapasz

Polisztirol hőszigetelő tábla ragasztására és vakolaterősítő háló ágyazására

Tulajdonságok:

  • flexibilis
  • kiválóan tapad
  • időjárás- és fagyálló
  • szálerősített (természetes rostokat tartalmaz)
  • repedezés mentes
  • a tapaszolás gépi felhordással is történhet

Leírás

Szálerősített, fagyálló, cementalapú tapasz expandált és extrudált polisztirol hőszigetelő tábla ragasztásához nedvszívó felületre, valamint vakolaterősítő háló ágyazásához a teljes hőszigetelő rendszer elkészítése során.

Anyagszükséglet: ragasztáshoz: 4-5 kg/m2, ágyazáshoz: 4-5 kg/m2

Lépésről lépésre

A felület előkészítése

A megerősített réteg előkészítése - 3 nappal a szigetelő táblák felragasztását követően (amikor a tapasz már megkötött), csiszoljuk át a felületet csiszolópapírral és szükség szerint folytassuk azok mechanikus rögzítését.

Ragasztótapasz elkészítése és felhordás

A Ceresit CT 82 ragasztótapasz elkészítéséhez a poranyagot az előre kimért, tiszta, hideg vízhez kell folyamatosan adagolni és lassú fordulatszámú kézi keverőgéppel csomómentesre elkeverni.

A bekeverést követő pihentetés után (kb. 10 perc) ismét keverje át a ragasztótapaszt, majd kezdje meg annak felhordását a hőszigetelő tábla hátoldalára. Javasolt felhordási mód: glettvassal (dőlésszög 45°) körben a szélekre (folyamatosan vagy szakaszosan), majd középen több helyen pontszerűen (Szakszerű ragasztás esetén a szigetelő tábla hátoldala min. 40%-ban érintkezik a ragasztóval). A szigetelő lapokat célszerű „téglakötésben” felhelyezni.

Az erősítő háló beágyazása

Az erősítő háló beágyazása legkorábban 48 óra elteltével kezdhető meg. Fogazott glettvassal (C10 – C12) hordja fel a tapaszt a felragasztott hőszigetelő lapokra, ágyazza bele az erősítő hálót (10 cm-es átlapolásokkal), majd a felületet késedelem nélkül glettelje át, teljesen lefedve az erősítő hálót.