Legfontosabb tudnivalók

CT 80 Ragasztótapasz

Expandált és extrudált polisztirol, valamint ásványi gyapot hôszigetelő táblák ragasztására és vakolaterősítő háló ágyazására

Jellemzők:

  • Univerzálisan alkalmazható
  • Rugalmas és tartós
  • Páraáteresztő
  • Kiválóan tapad
  • Időjárás- és fagyálló
  • Géppel felhordható

Leírás

Szálerősített, fagyálló, cementalapú tapasz expandált és extrudált polisztirol, valamint ásványi gyapot hőszigetelő táblák ragasztására és vakolaterősítő háló ágyazására.

Anyagszükséglet: ragasztáshoz: 4-5 kg/m2; ágyazáshoz: 4-5 kg/m2

Lépésről lépésre

A felület előkészítése


A CT 80 Universal ragasztótapaszt csak szilárd, nedvszívó, továbbá tiszta, száraz és egyenletes felületre lehet felhordani. A málló vakolat részeket le kell verni és ki kell javítani. A meglévő, rosszul tapadó diszperziós homlokzatfestéket, valamint a tömör felületet biztosító bevonatokat el kell távolítani, a jól tapadó ásványi alapú festékeket és vakolatokat le kell tisztítani és a vízzel hígított Ceresit Padlopon Diszperziós alapozóval (1 rész alapozó : 3 rész víz) lealapozni. A régi, vakolattal nem rendelkező falakat szintén portalanítani kell, majd nagynyomású vizes tisztítással, a felületet le kell mosni, majd szárítani. A nagy nedvszívó képességű felületeket, (pl. pórusbeton, mészhomoktégla) szintén Ceresit Padlopon Diszperziós alapozóval kell előkezelni, majd 2 órát száradni hagyni. A felületre való tapadás könnyen ellenőrizhető egy 10 x 10 cm-es polisztirol tábla felragasztásával, amit kb. 4-7 nap elteltével leszakítanak a felületről. A tapadás akkor megfelelő, ha a szakadás a polisztirol tábla belsejében jön létre.

A ragasztótapasz előkészítése

A Ceresit CT 80 Universal ragasztótapasz elkészítéséhez a poranyagot az előre kimért, tiszta, hideg vízhez kell folyamatosan adagolni és lassú fordulatszámú kézi keverőgéppel csomómentesre elkeverni.

Javasolt felhordási mód polisztirol tábla esetében: glettvassal (dőlésszög 45°) körben a szélekre 3-4 cm szélességben (folyamatosan vagy szakaszosan), majd középen több helyen pontszerűen, kb. 8 cm átmérővel.

A szigetelőlapok felhelyezése

A táblát egy hosszú léc segítségével, néhány gyengébb ütés után a falhoz kell nyomni. A megfelelően felhordott habarcs a nyomás következtében a felület minimum 40%-át fedi. Amikor a CT 80 megkötött (kb. 2 nap elteltével) a táblák egyenetlenségeit csiszolópapír segítségével el kell távolítani, majd a megfelelő mechanikus dübellel rögzíteni.